Lenke
17 °C
29 °C

Pc-s a magyar játékpiac

2009.04.20. 16:50 Módosítva: 2009-04-20 16:55:01
Élen a WoW, a Nintendo nem szól bele a harcokba, a GTA IV még egy évvel a megjelenése után is népszerű Magyarországon, derült ki április második hetének eladási adataiból.

A Mahasz legújabb slágerlistájából kiderül, hogy nemcsak a felhasználók mennyisége, de a vásárolt szoftverek alapján is a pc-s játékpiac a legmeghatározóbb Magyarországon. Jól mutatja ezt, hogy a legnépszerűbb, kizárólag Wii-re megjelent játék például rá sem került az összes platform eredményét figyelembe vevő top-40-es listára.

Az első helyen szokás szerint a World of Warcraft prepaid card végzett, amit persze felesleges önálló programként figyelembe venni, de a forgalmazó BSC bizonyára örül az eredménynek. Második helyre a FIFA 09 jött fel, ami pc mellett megjelent PS3-ra és Xbox 360-ra is. Harmadik a World of Warcraft: Wrath of the Lich King lett, míg negyedik a mostanában egy éve megjelent GTA IV.

Utóbbi egyébként mindegyik platformon népszerű, hiszen Xboxon harmadik, pc-n negyedik, PS3-on meg hatodik minden idők egyik legjobb számítógépes játéka.

A közelmúltban bemutatott Resident Evil 5 azonban már csak a negyedik Xboxon és PS3-on is, a mindkét platformon népszerű Burnout Paradise meg alig kilencedik az összesített listában.

A Wii szokás szerint saját címekkel van versenyben, igaz, a top3-ban csupa őslényt találunk: a Mario Kart, a Force Unleashed és a Super Paper Mario is legalább egy éves, talán éppen ezért nem sikerült érdemben beleszólnia a havi eredménybe a Nintendónak.