Olivér
4 °C
8 °C

Talpraállhat a notebook.hu

2009.04.30. 09:30 Módosítva: 2009-04-30 09:32:04
A felszámolási eljárás alatt lévő notebook.hu Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. megmaradt árukészletének értékesítésére írt ki pályázatot a felszámoló PK-Econo Kft.

Az érdeklődők május 11-éig tehetnek ajánlatot a nettó 114 millió forintért meghirdetett, főként számítógépekből, notebookokból, fényképezőgépekből, nyomtatókból és kiegészítőkből álló csomagra - tudta meg lapunk. A notebook.hu neve a felszámolás ellenére nem tűnt el a piacról: a nyolc ilyen néven üzemeltetett üzletből a notebook.hu Kft.-hez köthető három egységet december eleje óta a Mobiltec Kft. működtet. Az üzletmenetet a notebook.hu Kft. mihamarabb visszavenné a társaságtól - mondta el Izsó Zsolt, a Mobiltec cégvezetője.

A felszámolási eljárás egy pár százezer forintra rúgó tartozás miatt indult el 2008 októberében. A ciprusi bejegyzésű Moira Trading Ltd tulajdonában álló notebook.hu Kft. tartozásainak összegéről, hitelezőiről, illetve vagyonáról a cég felszámolóbiztosa nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Miután a felszámoló a notebook.hu Kft. készleteit a felszámolási eljárás kezdetén lefoglalta, a Mobiltecnek kellett feltöltenie a raktárakat, amire piaci kapcsolatai és tapasztalatai révén a partnereknél elért halasztott fizetési konstrukcióknak köszönhetően nyílt lehetősége. A Mobiltecet képviselő szakmai befektető az árukészletet és a szerződéseket is biztosítani tudta, ezért a notebook.hu Kft. üzleteinek átvétele zökkenőmentes volt - mondta Izsó.

A cégvezető tájékoztatása szerint a felszámoló ugyan engedélyezte az üzleti tevékenységet, az eljárásból adódóan azonban tömeges árubeszerzéshez nem járult hozzá. Tekintettel arra, hogy a karácsonyi szezon közeledett és a notebook.hu Kft. képtelen volt önerőből a raktárkészletet feltölteni, a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy átmeneti jelleggel egy, a piacon már régóta jelen levő szakmai befektetőnek adják át a három üzlet üzemeltetését. Ezzel a lépéssel nemcsak a munkahelyeket mentették meg, hanem a piacon jelentős részesedéssel bíró cég által felépített brandet is sikerült megvédeni.

Izsó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a felszámolási eljárás nem jelenti automatikusan a társaság megszűnését. Amennyiben a cég ki tudja fizetni hitelezőit vagy meg tud velük állapodni, akkor kikerülhet a felszámolás alól. A Mobiltec vezetője szerint erre reális esély mutatkozik, hiszen a felszámolás egy kis összegű, vitatott tartozás miatt indult el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?