Az Apple megvenné a Twittert

2009.05.06. 10:00 Módosítva: 2009.05.06. 10:23
Az Apple-nek túl sok a pénze, a Twitternek meg a felhasználója - ennyi elég is, hogy újabb óriási internetes felvásárlásról kezdjenek terjedni a hírek.

Fél éve nem sikerült a Facebooknak (állítólag azért, mert készpénz helyett 500 millió dollárnyi saját részvényt ajánlottak), egy hónapja nem jött össze a Google-nek sem, és most egy újabb óriáscég fut neki a Twitter felvásárlásának a Szilícium-völgy pletykái szerint.

Az új próbálkozó az Apple: a cég állítólag 700 millió dollárt ajánl a hatmillió felhasználóval és évi 1300 százalékos növekedési ütemmel büszkélkedő mikroblog-szolgáltatóért. Ha az üzlet összejön, a cég valószínűleg az iPhone és a Mac alapszolgáltatásai közé építené be a Twittert, aminek legnagyobb problémája jelenleg, hogy az elsöprő népszerűség ellenére sem képesek épkézláb üzleti modellt építeni.

Az Apple a legutóbbi pénzügyi jelentése szerint 30 milliárd dolláros készpénztartalékon ül, amiből ajánlott lenne valamennyit befektetésekre költenie, mert a részvényesek nem nagyon szeretik, ha a pénzük csak áll, ahelyett hogy forgatná a cég. A Twitter mellett más cégek felvásárlásával is hírbe hozták mostanában az Apple-t: volt szó a videojáték-kiadó Electronic Artsról, amivel az iPhone-t turbóznák fel, mint játékplatform, illetve több nagy zenekiadó is szóba került, amivel az iTunes erősíthetné tovább a pozícióját a zeneboltok között.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM