Steve Jobs visszatér az Apple-höz

2009.06.05. 16:05 Módosítva: 2009.06.05. 16:08
Külföldi lapok szerint a végéhez közeledik Steve Jobs gyógykezelése, az Apple CEO-ja rövidesen visszatérhet a vállalat élére. Már csak az a kérdés, mikor lesz az első nyilvános szereplése.

Hónapokon át bizonytalan volt, hogy miként halad Steve Jobs gyógyulása, most azonban vége lehet a találgatásoknak: a Wall Street Journal szerint a vezér a hónapban visszatér a vállalat élére.

Felbukkanhat

A lap az Apple-höz közel álló forrásokra hivatkozva arról ír, hogy most már csak az a kérdés, Jobs megjelenik-e a jövő héten tartandó fejlesztői konferencián, a WWDC-n. Az esemény fontos, itt mutatták be tavaly a 3G-s iPhone-t, és várhatóan az idei rendezvényre is készül néhány fajsúlyos bejelentéssel a vállalat. A hivatalos program szerint azonban nem Jobs, hanem Philip Schiller vezeti fel az eseményt.

steve-jobs

Jobs januárban tűnt el a világ szeme elől. Az már a tavalyi WWDC-n látszott, hogy az Apple vezetője sokat vesztett súlyából, amit először megfázással magyarázott, majd januárban nyílt levelében olyan hormonproblémákra hivatkozott, amik megakadályozták, hogy szervezete hozzájusson a szükséges fehérjeadagjához. Bár a hírek aggasztók voltak, sokakat megnyugtatott, hogy Jobsnál nem a korábban sikerrel kezelt hasnyálmirigyrák újult ki. A CEO akkor azt mondta, orvosai szerint körülbelül fél évig tart majd a felépülés, és a hátralévő időre vissza is vonul a napi ügyek intézésétől.

A befektetőket és a márka rajongóit nem sikerült megnyugtatni, sokan úgy gondolták, hogy Jobs csak altatni próbálja a közvéleményt, valójában nagy a baj. Megerősítette őket gyanújukban, hogy az elmúlt fél évben szinte semmilyen információt nem kaptunk a vállalatvezetőről: nem készültek fotók róla, nem rúgott ki senkit, és kedvenc elfoglaltságának sem hódolt: nem állt be Mercedesével a fogyatékkal élőknek fenntartott parkolóhelyekre. Az elmúlt hónapokban a közvélemény semmilyen visszajelzést nem kapott arra vonatkozóan, hogy miként változik Jobs állapota.

A halállal küzdött

Most azonban olyan hírek érkeztek, hogy a cégvezető rövidesen visszaveszi az Apple irányítását. Állapota állítólag gyorsan javult, a januárban félévesnek tippelt felépülési folyamat a jelek szerint végéhez közeledik. „Igazán beteg volt, valójában kilenc hónapig küzdött a halállal, mert a szervezete nem tudta hasznosítani a fehérjét, de most már minden jó úton halad"- mondta egy, az Apple-höz közel álló forrás a lapnak.

A hír megjelenése óta több spekuláció is megjelent arról, hogy Jobs felbukkanhat a WWDC-n. A CEO szeret meglepetést okozni, emlékezetes, hogy műsorai végét egy amolyan columbósan odadobott „one more thing"-gel szokta zárni, általában ilyenkor mutatja be a cég legizgalmasabb újdonságait.

Idén Philip Schiller vezeti az eseményt, de könnyen lehet, hogy Steve Jobs lesz a one more thing.  • Hírek
  • Hírek