Az oroszok már a Facebookban vannak

2009.07.14. 15:55 Módosítva: 2009.07.14. 16:03
Az orosz Digital Sky Technologies nagy lehetőséget lát a közösségi oldalban, és folytatják a befektetést.

Az elképesztően sikeres Facebook közösségi oldal kapcsán az elmúlt időszakban többször is röppentek már fel befektetőkről, felvásárlásról kapcsolatos pletykák - írja az IT Café. Ezek közül az egyiket most meg is erősítették: az orosz Digital Sky Technologies komolyan gondolja a befektetői szándékot, és részvényenként 14,77 US dollárt ajánl a cég alkalmazottainak a törzsrészvényekért, ami azt jelenti, hogy 6,5 milliárd dollárra értékelték a Facebookot.

A DST májusban már vásárolt 200 millió dollárért részvényeket, és most úgy döntöttek, újabb 100 milliót szánnak arra, hogy a cég jelenlegi, illetve volt alkalmazottaitól vegyenek még részesedést. A Reuters úgy értesült bizalmas forrásokból, hogy a tranzakciót hétfőn indítják, és folytatják egész augusztusban. Ezt az információt később Jennifer Gill, a DST szóvivője is megerősítette. A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy elégedett a DST ajánlatával, mivel sokkal magasabb, mint azt várta.

Az alkalmazottak szabadon dönthetnek az eladásról, kivéve a Facebook vezetőit, illetve azokat a tulajdonosokat, akik 5 százaléknál nagyobb részesedéssel bírnak – ennek a megkötésnek törvényi okai vannak. A mostanáig 4,7 milliárdra becsült Facebook piaci értékének megítélése egyébként roppant ingadozó: a májusi DST-vásárlás 10 milliárd dollárra vitte fel ezt a számot, míg a Microsoft 2007-es részvényvásárlása idején (1,6 százalék) felfutott egészen 15 milliárd dollárig is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM