Aliz
6 °C
14 °C

Fogy a Wii lendülete

2009.11.02. 15:40
A Nintendo a vártnál jóval gyengébb profitot vár, de azért most is elfogyott fél év alatt 5,75 millió Wii.

Múlt pénteken csalódásra okot adó hírekkel szolgált a Nintendo. A játékkonzolok piacát a mozgásérzékelős kontrollerrel rendelkező Wiivel átformáló japán vállalat a vártnál gyengébb első féléves számokat tett közzé, és arra figyelmeztetett, hogy a pénzügyi évét a korábbi prognózistól messze elmaradó profittal zárja majd. A bejelentés hatására a részvényárfolyam lefelé indult.

Az áprilistól szeptember végéig tartó első pénzügyi félévben a Nintendo nettó nyeresége éves összehasonlításban 52 százalékkal, 65,9 milliárd jenre (mintegy 136,1 milliárd forint) esett vissza, a vállalat szerint elsősorban a húzójátékok hiánya, a Wii-árcsökkentés és a jen erősödése miatt. Az árbevétel az időszakban 34,5 százalékkal, 548 milliárd jenre csökkent. A 2010 márciusával záruló üzleti év egészére 230 milliárd jenes nettó nyereséget vár a cég, jóval kevesebbet, mint a korábban prognosztizált 270 milliárd.

A karácsonyi szezont mégis optimistán várják. Mint közölték: az árcsökkentés és az új játékok megjelenése miatt erős forgalomra számítanak. Az első pénzügyi félévben 43 százalékkal kevesebb Wii fogyott – összesen 5,75 millió –, mint egy évvel korábban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?