Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyesülhet az Enternet és az Externet

2009.11.05. 08:40 Módosítva: 2009-11-05 08:40:57
Összeolvadhat a magyar internetszolgáltató piac két jelentős szereplője, az Enternet-csoport és az Externet Nyrt. – írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap arra hivatkozik, hogy az Externet közzétett a Budapesti értéktőzsde honlapján egy megállapodást, miszerint tárgyalásokat kezdenek a két cég „közös irányítás alá vonásáról”. A tranzakció célja, hogy a két vállalat költséghatékonyabban működhessen és bővíthesse az ügyfeleknek kínált szolgáltatásokat – fogalmazott a Népszabadság kérdésére Bauer Róbert, az Enternet többségi tulajdonosa.

Az üzlet értéke több milliárd forint: az ADSL-piacon mindkét vállalat 6 százalékos részesedéssel és mintegy 3 milliárdos árbevétellel rendelkezik. A lap úgy tudja, hogy a közös irányítást a közeljövőben valódi fúzió követi, amelynek eredményeképp egy közel ötmilliárd forint értékű vállalat jön létre.