Újra eladó a sex.com

2010.02.19. 16:06 Módosítva: 2010.02.19. 16:09
Négy év után ismét eladó az egyik legkeresettebb domén, előző tulajdonosa valószínűleg nem tudta kifizetni az óriási vételárat.

Legutóbb 2006-ban cserélt gazdát a sex.com, amely a világ egyik legértékesebb doménjének minősül. Története igen régre nyúlik vissza, és olyan szövevényes, hogy két könyv is megjelent róla. Eredeti bejegyzőjétől ellopták a rá vonatkozó jogokat, majd a domént tízévnyi jogi vita után adták el először.

Akkor meg nem erősített értesülések szerint 14 millió dollárt kértek érte, aminek kifizetését az ESCOM cég válalta. Ehhez a DOM Partners cégtől kértek kölcsön, akiknek azonban végül nem tudták visszafizetni a pénzt, így a tartozás fejében most újra áruba bocsájtották a címet. Aki licitálni akar, egy érvényes, egy millió dollárról szóló csekket kell eljuttatnia a Windels Marx Lane & Mittendorf ügyvédi irodához, akik az eladást felügyelik.

Kérdéses azonban, hogy most, mikor az internetes nagyvállalatok is megérzik a recessziót, lesz-e olyan vevő, aki hajlandó a legutóbbi vételárhoz mérhető pénzt fizetni. Más hasonló doméneket a közelmúltban alacsonyabb - bár sokak szerint még mindig irreálisan magas - áron tudtak csak értékesíteni, a toys.com-ot pédául öt, a candy.com-ot pedig három millió dollárért. Az oldal jelenleg havonta 120000 egyedi látogatót regisztrál, ami szintén nem igazol egy 4 millió dolláros licitet - viszont még mindig a web egyik legkeresettebb árujáról van szó, ami emeli az árát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport