Salamon
0 °C
13 °C

Fizetős lesz a Times honlapja

2010.03.26. 22:01
Júniustól csak pénzért lesz elérhető a Times és a Sunday Times brit lapok honlapja, és hamarosan a Sun sem lesz ingyenes .Rupert Murdoch 2009 augusztusában jelentette be, hogy az összes portálját díjkötelessé teszi.

Júniustól napi egy fontot, vagy heti két fontot kell fizetnie annak, aki a The Times, vagy a The Sunday Times online kiadását szeretné olvasni, jelentette be pénteken a két újság kiadója, a News International.

Rebekah Brooks, a kiadó vezérigazgatója közleményében rámutatott, hogy hamarosan a szintén a Rupert Murdoch médiamágnás sajtóbirodalmához tartozó The Sun és News of the World bulvárlapok portáljai is követik a példát, jelentette a The Guardian.

A The Times és a The Sunday Times májusban indítja el új weboldalait, amelyek a bejelentkezett olvasók számára egy hónapon át ingyenesen hozzáférhetők lesznek.

A The Times és a The Sunday Times a brit lapok közül elsőként teszi teljes egészben fizetőssé az általa szolgáltatott digitális tartalmakat. A napi látogatók mindkét portálhoz hozzáférhetnek, míg a heti előfizetők egy külön e-újsághoz és más alkalmazásokhoz is hozzájutnak. A két portál azok számára is elérhető lesz, akik a hét minden napján veszik a nyomtatott újságot.

Az ABC legfrissebb auditálásának adatai szerint a Times Online napi látogatóinak száma 1,22 millió. Amennyiben csak az olvasók 5 százaléka dönt úgy, hogy napi befizetést választja, az a cég számítása szerint havi 1,83 millió font bevételt eredményez. Ha 10 százalék dönt a napi díj mellett, az 3,66 milliót hoz a két lap konyhájára. A heti előfizetésből természetesen kevesebb pénz folyik be.

Rupert Murdoch 2009 augusztusában jelentette be, hogy az összes portálját díjkötelessé teszi. Mint mondta, jobb és a többi kiadóétól eltérő tartalomszolgáltatással szeretné megakadályozni, hogy törzsolvasói az ingyenes netlapokhoz pártoljanak át.