Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Új Microsoft-központ nyílt Budapesten

2010.06.22. 12:21
A Microsoft az Aquincumi Technológiai Intézettel együttműködve oktatási centrumot létesített a fővárosban.

Június 19-én a Bojár Gábor által életre hívott és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) égisze alatt működő Aquincumi Technológiai Intézet (AIT) hivatalos megnyitójának keretében felavatták a Microsoft új oktatási központját is – közölte a szoftvervállalat.

Az úgynevezett Center of Excellence az AIT-vel közösen indított kezdeményezés eredményeként valósult meg. A korszerű informatikai környezettel ellátott oktatási centrumban a legrangosabb észak-amerikai egyetemekről érkező diákok, valamint a Microsoft Magyarország kiemelt partnerei és ügyfelei részesülnek majd IKT-képzésekben, a legújabb Microsoft-technológiákat (Azure, Silverlight, Visual Studio) részletesen bemutató angol nyelvű szakelőadásokat a hazai leányvállalat akkreditált oktatói tartják.

Az AIT az együttműködés keretében egy több mint 100 négyzetméteres helyiséget biztosított a Graphisoft Park H épületében, itt alakította ki a Microsoft a 16 munkahelyes oktatóközpontot. A centrumban a hallgatóknak hozzáférést biztosítanak a Microsoft számításifelhő-platformjának legfontosabb komponenseihez (Windows Azure, Microsoft SQL Azure, Windows Azure platform AppFabric), ezenkívül a fejlesztői képzésben részt vevők ideiglenes felhasználói licenceket kapnak a Visual Studio 2010 Ultimate Application Lifecycle Management (ALM) szoftvereszközhöz is.

Mivel az IT-környezet a Microsoft Hyper-V technológiájának alkalmazásával kialakított virtuális pc-k működtetésén alapul, egy-egy oktatási periódus végén a hardverpark egyszerűen és gyorsan visszaállítható az alapállapotba.

Az AIT és az Microsoft a következő két évben megosztva használja majd azt az oktatási központot az AIT kurzusokra Észak-Amerikából érkező hallgatók képzésére, illetve a Microsoft Magyarország kiemelt partnereinek és ügyfeleinek továbbképzésére. Az AIT tudományos tanácsadó testületének tagjai és vendégelőadói között a hazai tudományos élet vezető személyiségei mellett találjuk Simonyi Károly űrhajóst, a Microsoft Excel programjának atyját is.  • Vennék
  • Hírek