33 milliárd dollárt ér a Facebook

2010.08.27. 09:29
A Financial Times elemzői szerint a Facebook értéke elérte a 33,7 milliárd dollárt, ahogy a befektetők 76 dollárig srófolták fel a cég részvényárfolyamát.

A világ legnagyobb közösségi oldala már többet ér, mint az olyan webes óriások, mint az Ebay (30,1 milliárd) vagy a Yahoo (18,3 milliárd).

Minden befektető még most szeretne Facebook-részvényekhez jutni, mielőtt a cég hivatalosan is belép a tőzsdére. Ezt 2011-re várják, és valószínűleg a Google 2004-es tőzsdei bevezetése óta a legnagyobb ilyen esemény lesz a technológiai szektorban. A Google akkor 1,67 milliárd dollárhoz jutott a tőzsdei bevezetéssel (a Facebookot pedig éppen ebben az évben alapította meg Mark Zuckerberg egy harvardi kollégiumi szobában).

A Facebook mellett több sikeres internetes vállalkozás tőzsdére lépését is mostanában várják az elemzők, ilyen például a Zynga, a Twitter és a LinkedIn. A befektetők abban bízva vadásznak a cégek egyelőre csak a részvényesek privát megkeresésével beszerezhető tulajdonrészekre, hogy a nyilvános tőzsdei bevezetés megdobja majd a céget árfolyamait.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM