A Samsung vezeti az lcd-eladásokat

2012.08.14. 15:01

A Samsung Electronics Co. megőrizte vezető pozícióját a második negyedévben is a globális lcd piacon, részesedése azonban kismértékben csökkent – állapítja meg az iSupply piackutató intézet negyedéves elemzése.

Az iSupply adatai szerint az április-júniusi negyedévben a Samsung értékesítette a világon eladott laptévék 19,2 százalékát, 0,1 százalékponttal kevesebbet, mint a január-márciusi periódusban. A tavalyi negyedik negyedévben a Samsung piaci részesedése még 22 százalék volt.

A világranglista második helyén a szintén dél-koreai LG Electronics Inc. áll 13,2 százalékos, az előző negyedévinél 0,2 százalékponttal magasabb második negyedévi piaci részesedéssel. A japán Sony Corp. 7,9 százalék, a kínai TCL Corp. 6,5 százalék, a japán Toshiba Corp. pedig 5,8 százalék piaci részesedésre tett szert az idei második negyedévben.

Az iSupply adatai szerint az idei második negyedévben összesen 48,9 millió darab laptévét értékesítettek a világpiacon, 3,6 százalékkal többet mint az első negyedévben.  • Hírek
  • Hírek