Jenő
-3 °C
6 °C

Tulajdonost váltott az Antenna Hungária

2007.05.09. 15:23
Eladta a Swisscom az Antenna Hungáriát, a francia TDF nyolcvanmilliárd forintot fizet érte.

http://index.hu/kultur/media/digitv5369/ Bejelentette a Swisscom, hogy 540 millió svájci frankért (80 milliárd forintért) túlad az Antenna Hungárián (AH). A vevő a Telediffusion de France (TDF), amely Kelet-Közép-Európában akar terjeszkedni, és a magyar cég lesz a regionális bázisa.

A Swisscom azért adott túl az AH-n, mert az eredeti tervekkel ellentétben a cég nem nyújtott lehetőséget más közép-és kelet-európai műsorszolgáltató társaságok felvásárlására, írja a Portfolio. Emellett a svájci cég az értékesítésből befolyó összegből szeretné finanszírozni az olasz Fastweb 3,7 milliárd eurós felvásárlását.

A felvásárlást a magyar versenyhivatalnak még engedélyeznie kell.

Az Antenna Hungária 2005-ös privatizációs pályázatán nyertes Swisscom - körülbelül másfél évvel ezelőtt - 46,75 milliárd forintot fizetett a cég 75 százalék plusz egy szavazatot megtestesítő részvénycsomagjáért, majd 2006 februárjában 97,99 százalékra növelte részesedését.

Michel Azibert, a TDF vezérigazgató-helyettese azt reméli, hogy már az idén ősszel kiírják Magyarországon a digitális földfelszíni televíziózásra a kiírt pályázatot, és sikeres részvétel esetén az AH megkezdheti a hálózat kiépítését. A francia tulajdonosok vezeték nélküli szélessávú internetelérést is bevezetnének Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?