Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

'A Linux a legfőbb versenytársunk'

2004.10.08. 08:00
A Windows mindenben jobb a Linuxnál, és a Longhorn majd biztosítja a Microsoft vezető pozícióját, mondta el Budapesten Steve Ballmer, a redmondi szoftvergyártó cég vezérigazgatója, aki hazánkban elképesztő lehetőségeket lát.
Steve Ballmer optimistán tekint a jövőbe. Szerinte cége nagyon jó termékeket gyárt, amelyekkel egyre többféle digitális információt juttatnak el az emberekhez, és Moore törvénye - amely arról szól, hogy a csipekben a tranzisztorok száma kétévente megduplázódik - a következő tizenöt évre biztosan érvényes, és mindig is nagyon fontos volt az informatikában. A Microsoft-vezér szónoklatában kitért arra is, hogy legfontosabb céljuk a biztonság növelése, ezért jól képzett mérnökökkel próbálják megakadályozni a szintén jó képességű hackerek munkáját.

Redmondnak jót tesz a Linux

A Microsoft vezérigazgatója elmondta, hogy a Windows legfőbb versenytársa jelenleg a Linux, és számukra nagyon fontos a verseny, mivel a termékek attól lesznek egyre olcsóbbak és okosabbak. Steve Ballmer szerint számos téveszme kering a Linuxról, és a Microsoft megoldásai valójában olcsóbbak és biztonságosabbak, mint a nyílt forráskódúak.

Steve Ballmer

"A Windows sok mindenben a versenytársai előtt jár és a Longhorn a jövőben is biztosítja vezető pozíciónkat" - mondta Ballmer, ugyanakkor elismerte, hogy a Linuxban vannak olyan megoldások, amelyek hiányoznak a termékeikből. "Gyakran mondom a fejlesztőknek, hogy szerezzék meg, csináljanak jobbat. Jobbak akarunk lenni Unixban, mint maga a Linux."

Magyar lehetőségek

A redmondi vezér kifejtette, hogy a gyorsan növekvő magyarországi informatikai piacon "elképesztő lehetőségek" vannak, mivel nagyon sok a tehetséges, műszaki képzettséggel rendelkező ember. A vállalat éppen ezért telepíti hazánkba a globális technológiai központját, ahol néhány éven belül több száz szoftverszakértő dolgozik majd különböző programhibák kijavításán.