Géza
-12 °C
-4 °C

Bolgár szolgáltatót vett a Magyar Telekom

2005.11.29. 10:31
A Magyar Telekom szerződést írt alá Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az Orbitel 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában.
A Magyar Telekom szerződést írt alá az Orbitel 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 8 millió euró értékben. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot, amelynek köszönhetően az Orbitel az eddiginél jobban aknázhatja ki a bolgár távközlési piac lehetőségeit - tájékoztatta a cég az Indexet.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal.

"A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában." - mondta Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában már működnek hálózati csatlakozási pontok, amelyek jó alapot teremtenek arra, hogy a vállalat folyamatosan erősítse pozícióit az adott országok távközlési piacán.

Következő lépésként 2006 első negyedévében a Magyar Telekom megjelenik Romániában is a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán. A cél, hogy 2006 végére a Magyar Telekom a romániai távközlési piac valamennyi szegmensében jelen legyen - tette hozzá Straub Elek.