Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Hét magyar cég az európai kiválóságok között

2005.03.18. 11:35
A digitális média fejlődését támogató európai szervezetek hét magyarországi cégnek osztották ki a hannoveri CeBIT kiállításon az Európai Kiválóság a Multimédiában Díjat.

Az Európai Kiválóság a Multimédiában nevű díjat azok a cégek kapják meg, amelyek valamilyen kiemelkedő szolgáltatással vagy termékkel jelennek meg a piacon. A díjat a digitális médiával foglalkozó cégeket összefogó Európai Multimédia Fórum és az Európai Multimédia Szövetségek Konvenciója alapította 2003-ban. Ezeknek a szervezetek a legfőbb céljuk, hogy elősegítsék a vállalatok nemzetközi terjeszkedését, illetve az európai multimédiás közösség fejlődését. A díjat évente osztják ki kiemelkedő termékkel vagy szolgáltatással megjelenő cégeknek.

A nemzetközi zsűri 2005-ben negyvenegy díjat osztott ki, amelyek közül hetet magyar cég kapott. A legmagasabb kitüntetésnek számító platina díjat a Carnation Internet Consulting kommunikációs ügynökség kapta. Arannyal díjazták a Color Plus által működtetett egyszervolt.hu gyermekportált, a Well-Press Publishing által működtetett vendégváró.hu szájtot, valamint az online játékokat is fejlesztő Solware Hungary céget.

Ezüstöt vihetett haza a Kopint-Datorg a Magyarorszag.hu kormányzati portálért, a SaveAs vállalat az általa kifejlesztett EagleEye kémelhárító szoftverért, WebBusiness az üzleti információkkal foglalkozó portáljáért.