Árpád
-2 °C
3 °C

Szomorú vásárnap

2000.11.02. 19:39
Minden évben ősszel lehullanak a fákról a levelek, és ilyenkor érezzük, hogy valakinek el kell mennie a Compfairre, mert mégiscsak magyar és számítástechnika. Ha a tavalyi volt a teremfoci, akkor nagyságrendileg ez idén hozzá képest minigolf.
Persze könnyű bántani a Compfairt, hiszen az ország méreteihez és informatikai jelentőségéhez igazodik. S miként ez utóbbi mutató a nullához konvergál, nem csoda, hogy a gombamód szaporodó plazmatévéken, projektorokon és fénymásolt árlistákon kívül nincs is sok más látnivaló.

A magyar közönségnek nem is kell nagyon több, a legtöbben megszokásból kimennek és gyűjtenek egy szatyorra való papírszemetet. A kezdőbbek reklámszatyorba pakolgatják a kis számú színes prospektusokat és a túlnyomórészt lézernyomtatott fekete-fehér árlistákat. A tapasztaltabbak legalább hátizsákkal indulnak a bodésoroknak, az igazán profik pedig alapból szétválogatják a színeset, fehéret, papírt, műanyagot megkönnyítve ezzel a későbbi újrahasznosítási célú feldolgozásukat.

A nagy nemzetközi vállalatok már egy ideje nem húznak fel saját standot, így a terepet ellephetik a középes és nagyobb számítástechnikai üzletek, a lapkiadók, meg a Matáv-birodalom, aminek azért kötelező megjelennie minden nagyobb szakmabeli haknin. Rajtuk kívül viszont más internetszolgáltatót nem látni, nyilván a májusi Info 2001-re gyúrnak.

A Compfair 2000-re már az előkarácsonyi jellegét is elveszítette, legalábbis az üzletek már azzal sem fáradnak, hogy árlistáikra nagybetűkkel kiírják, hogy ,,Compfair-akció" vagy hogy ,,Most 10 százalékkal olcsóbban". Szimbolikusan annyiban maradt meg a szeretet ünnepét bevezető jelleg, hogy a boltosok a vásár végével nyugodt lélekkel emelhetnek árakat a tajvani viharokra és a Hamasz terroristákra hivatkozva, akik minden karácsony előtt feltartóztatják a videokártyákkal és szkennerekkel megpakolt karavánokat.

Töretlen slágerként tarja magát azonban a standok között a Microsoft talán legnagyobb tömegeket megmozgató, legszélesebb körben elfogadott, felhasználóbarát és legmegbízhatóbb szoftvere, a pasziánsz. Az örökzöld játékot kivetítőkön és lcd-monitorokon egyaránt nagy megelédéssel és átéléssel aprították az unatkozó hostessek.

Sláger a pasziánsz

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?