Judit
3 °C
7 °C

Szemet vetett a Cisco a Nokiára?

2005.08.08. 14:15
A hírt, amelyet egy londoni lap röpített világgá vasárnap, sem a Cisco, sem a Nokia nem erősítette meg; a finn cég részvényei mindenesetre most 2,1 százalékkal többet érnek a helsinki tőzsdén, mint a pénteki záráskor.

#alt# Megvásárolná a Nokia hálózati üzletágát a Cisco, értesült a Business című londoni napilap. Az újság vasárnapi számában meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írta, hogy a világ legnagyobb hálózatihardver-gyártója, az amerikai székhelyű Cisco fontolóra vette a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a finn Nokia megvásárlását.

A hírt sem a Cisco, sem a Nokia nem erősítette meg - igaz, nem is cáfolta -; a finn cég részvényei mindenesetre hétfőn 2,1 százalékkal többet értek a helsinki tőzsdén, mint a pénteki záráskor.

A Cisco piaci értéke 123 milliárd, a Nokiáé 71 milliárd dollárra tehető.

Kacsa forrás nélkül?

A Business szerint a Ciscónak elsősorban a Nokia drótnélküli átviteli technológiájára és infrastruktúrájára fáj a foga. Bár az internetes adatforgalom-irányító berendezéseiről (routereiről) ismert amerikai cég általában olyan kiscégeket vásárol fel, amelyek kevéssé ismert technikával foglalkoznak, a vezérigazgató John Chambers állítólag komolyan fontolóra vette egy drótnélküli infrastruktúrában jártas óriással való összeolvadást.

Egyes elemzők szerint a Nokia intelligens drótnélküli alkalmazásai épp kapóra jönnének a Ciscónak, mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy hasonló hír már legalább kétszer felröppent anélkül, hogy azután bármi is történt volna. Annyi biztos, hogy ha a tranzakció létrejönne, a techvilág történetének egyik legnagyobb összeolvadására kerülne sor.

Az élelmes brókerek azért rövid távon mindenképpen Nokia-részvények ész nélküli vásárlását javasolják a befektetőknek, legalább amíg be nem bizonyosodik, hogy kacsa volt az egész.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?