Judit
3 °C
7 °C

Csúcson a Nintendo profitja

2008.04.25. 08:09
Közel 25 milliót adtak el eddig a Wii-ből, és most már várható a szolgáltatások támadása is.

A Nintendo nettó profitja 47,7 százalékkal nőtt, köszönhetően a Wii és a DS sikerének, írta meg a New York Times. A kiotói vállalat 257 milliárd jenes, 2,5 milliárd dolláros profitról számolt be a márciussal záruló pénzügyi évre, míg egy évvel korábban csak 1,7 milliárd dollárról volt szó. Az eladások 73 százalékkal 16,2 milliárd dollárra nőttek.

A videojátékok iparága egyébként is jól teljesít a világgazdaság lassuló trendjei ellenére, de a legjobban a Nintendo áll. A Wii-ből világszerte 18,61 milliót adtak el tavaly és 24,45 milliót bemutatása óta, amivel ez a legsikeresebb a három újgenerációs konzol közül. Még jobban áll a hordozható kütyü, a DS, amiből 30,31 millió fogyott.

A japán cég további növekedésben bízik és arra számít, hogy profitja 3,15 milliárd dollárra hízik 2009 márciusáig. A szakértők szerint bejöhet a cég stratégiája, mely arra épül, hogy minden háztartásba eljuttatja a Wii-t, majd utána folyton olyan játékokat, szolgáltatásokat és főleg kiegészítőket mutat be, amiket muszáj megvenni a konzolhoz. Ilyen például a most már Magyarországon is kapható Wii Fit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?