Webdizájnerek, egyesüljetek!

2001.03.14. 11:40
Alig másfél hónap alatt mintegy 60 cég jelentkezett az első magyaroszági webdesigner-konferenciára, amelynek elsődleges célja a szakma érdekképviseletének megteremtése. Az online szakma nevéhez híven egy webdesign-magazin fórumában indult el.
Webdesigner-kamara helyett egyesület
Ordenáré ilyen közhelyet puffogtatni, de tény, hogy az internet egy sor olyan szakmát hozott létre, amelyek nem préselhető a korábban kőbe vésett keretek közé. El lehetne a dolgot intézni annyival, hogy a web- előtagú szakmákat a megfelelő hivatalok besorolják a klasszikus foglalkozások alkategóriáiként, ám ez méltánytalan elbánás lenne a felszálló ágban lévő hivatásokkal.

A magyar webdesignerek önmaguk és a külvilág számára szeretnék definiálni az immár öt éve létező szakmát, ezért 2001. március 14-én 18:00 órától találkozót tartanak Óbudai Művelődési Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81.). A találkozó célja a szakma érdekképviseleti szervének létrehozása, amely jelenleg egyesület formájában látszódik körvonalazódni.

Az Intertia online webdesign-magazin fórumán januárban indult a kezdeményezés. Az Intertia eddig is központi szerepet játszott a webdizájnerek közösségében, rendszeres "házon belüli" versenyeivel egyre komolyabb platformként képviseli a szakmát.

Alakuló "szakszervezet"

A szerdai, első találkozó kiemelten foglalkozik a szakma érdekvédelmi törekvéseivel. A webdesignerek a piac kormányzati szabályozását megelőzve szeretnék létrehozni egyesületüket, amellyel egyrészt hivatalosan képveselnék a szakma véleményét a jövőbeni egyeztetéseknél, másrészt az új szervezet fontos szerepet játszana a különböző kedvezmények kilobbizásában.

A célok között szerepel, hogy kialakítsanak egy olyan szakmai fórumot, amely a piacon szereplő cégek egymás közötti és az ügyfelek felé irányuló egységes, mintegy félhivatalos kommunikációt igyekszik megteremteni.

Az egyesület felvállalná a későbbi szakmai rendezvények, továbbképzések lebonyolítását, valamint egy belső minőségi kódexet hozna létre a szervezet tagjai számára, amellyel a megrendelők számára garantálna bizonyos biztosítékokat.  • Tippek
  • Hírek