Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Csekkbefizetés az interneten

2001.03.11. 16:45
Az év elejétől a Díjbeszedő Rt. ügyfelei a Díjbeszedő Rt. és a Hewlett-Packard Magyarország közös akciójában kedvezményes feltételekkel juthatnak személyi számítógépekhez. A közüzemi járandóságokat kezelő cég szeretné lehetővé tenni, hogy ügyfelei az interneten kapják és fizessék be számláikat, aminek egyik alapvető feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen számítógéppel.
A Díjbeszedő Rt. ügyfeleinek kedvezményes számítógépvásárlást tesz lehetővé. Minden olyan ügyfél, aki a Díjbeszedő Rt.-n keresztül intézi közüzemi számláit, továbbá nincs hátraléka, részletre vásárolhat HP e-PC-ket. A Hewlett Packard a kor követelményeinek megfelelő otthoni PC konfigurációkat szállít, amelyek több módon is variálhatóak az előfizető igényei szerint.

A Díjbeszedő Rt. tervei szerint, amennyiben a megfelelő törvényi keretek elkészülnek az internetes számlaintézéshez, az ügyfelek számítógépen keresztül is kiegyenlíthetik számláikat. Mint azt Domján Kálmánnétól, a részvénytársaság díjbeszedési igazgatóhelyettesétől megtudtam, a technikai feltételek adottak. A cég 2001 első felében szeretné beindítani szolgáltatását: a metódusról még nem nyilatkoznak, hiszen még nem alkalmazták, de maximális biztonságra törekszenek.

A HP által felkínált gépek maximálisan kielégítik az otthoni felhasználók igényeit. Alapkiszerelésben egy Intel celeron 633 MHz-es processzort, 810e alaplapot integrált képernyőkártyával, 64 MB SDRAM-ot , 10GB-os merevlemezt, 24X CD-t kínálnak. Továbbá egy Cirrus Logic hangkártyát, két hangfalat, 10/100TX hálózati csatolót és egy 56k-s modemet is kaphatnak a vásárlók. Az operációs rendszer opcionálisan választható SuSE Linux 7.0 vagy Windows ME, utóbbi esetben értelemszerűen kicsit többet kell fizetni.

A gépek árának törlesztése egy összegben, illetve 12-24-36 hónapos részletben történhet. Az árak természtesen a futamidő függvényében változnak, azonnali fizetés esetén a gép Linux-szal 219 ezer forintba, Windows ME-vel 226 ezer forintba kerül. Választható ,,extrák" is szép számban vannak, igény szerint rendelhető 15"-os monitor, USB portra csatlakoztatható külső floppi, digitális fényképezőgép, DeskJet 640-es vagy 930-as típusú tintasugaras nyomtató és ScanJet 3400-as lapolvasó.

A gép mellé természetesen internet-hozzáférés is jár, amit a Datanet biztosít. Az alapcsomaghoz havi két óra ingyenes hozzáférés jár, a további hozzáférés óránként 270 forint. További 750 forintért az előfizető kaphat egy e-mail címet és 2 MB tárhelyet. Havi 4350 forintért a cég korlátlan hozzáférést biztosít, e-mailel és 2 MB tárhellyel.

Az érdeklődésről még nem lehet sokat tudni, hiszen a cég nem kezdett reklámkampányba, bár a múlt havi számlák hátoldalán minden ügyfelét értesítette az akcióról.