Vilhelmina
12 °C
28 °C

Nem indul a Pannon a digitális műsorszórás tenderén

2008.04.18. 16:10
A Vodafone megvette a digitális műsorszórásra kiírt pályázat dokumentációját, de csak azért, mert érdeklik a részletek. A Pannon ugyanakkor elmondta, hogy már nem vizsgálja az indulás lehetőségét.

Múlt héten a Pannon azt nyilatkozta az Indexnek, hogy vizsgálja a digitális műsorszórás tenderén való indulás lehetőségét, a társaság azonban megváltoztatta álláspontját, és közölte lapunkkal, hogy nem vették meg a pályázati kiírás dokumentációját, és biztosan nem indulnak a tenderen.

A pályázóknak az ajánlatokat 2008. április 24-én, 11 óráig kell leadniuk, tehát legkésőbb jövő csütörtökön kiderül, hogy az Antenna Hungárián kívül bárki más is érdeklődik-e a digitális televíziós műsorszórás iránt.

A Vodafone megvette a pályázati anyagot, mert ebből sok minden kiderül a mobiltévézésről. „A pályázati anyagot fontos dokumentumnak tartjuk a digitális műsorszórás jövője szempontjából, amely meghatározza a digitális mobiltelevíziózást is, ezért természetesen megvettük a pályázati anyagot, hogy a részletes kiírást és feltételeket közvetlenül megismerhessük.” - nyilatkozta az Indexnek a Vodafone sajtószóvivője.

A Vodafone azonban elzárkózott a tenderen való indulástól, mint elmondta, jelenleg nem fókuszál a digitális földfelszíni sugárzásban való önálló részvételre.