Viola
-6 °C
-2 °C

A Disney Európában terjeszkedik

2002.12.27. 12:23
Az elsősorban még ma is rajzfilmjeiről híres Disney-birodalom internetes csoportja két európai mobilszolgáltatóval egyezett meg a nevéhez kötött, vezeték nélküli tartalomszolgáltatásról. Az amerikai óriás csengőhangokon, operátorlogókon és játékokon szerepelteti klasszikus figuráit.
A Disney két európai mobilszolgáltatóval is szerződést kötött mobiltelefonos tartalomszolgáltatásra. A két kiválasztott, az olasz TIM és a francia Bouygues Telecom számos Disney-terméket kínál majd vásárlóinak: csengőhangokat, operátor-logókat, képernyővédőket, háttérképeket, képes üzeneteket, és a klasszikus rajzfilmfigurákkal megrajzolt játékokat.

Donald kacsával üzenhet

Olaszországban a TIM webportálokon és wapoldalakon kínálja a magas szintű MMS-szolgáltatásokat, ezek az alkalmazások ugyanis a videofilmeket, a zenét és a személyre szabott üzeneteket egyesítik. A TIM 24 millió ügyfelével jelenleg piacvezető Olaszországban. A havi előfizetésen alapuló szolgáltatás az i-mode alapú kéziszámítógépeken és hasonló eszközökön vehető igénybe. A Disney hasonló megállapodást kötött a francia Bouygues Telecommal.

A Walt Disney Internet Group 2000-ben Japánban indította el i-mode-alapú szolgáltatását, és jelenleg 3,1 millió előfizetővel büszkélkedhet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!