Árpád
-2 °C
3 °C

Mobilszövetségre lép a Deutsche Telekom és a Microsoft

2002.03.14. 12:01
A Deutsche Telekom és a Microsoft stratégiai együttműködésre lép, amelynek keretében vállalati ügyfeleknek akarnak mobilszolgáltatásokat kínálni. A Microsoft ezzel közelebb jut ahhoz a stratégiai célnak az eléréséhez, hogy az irodai szoftverek terén élvezett domináns pozíciójára támaszkodva betörjön a mobiltávközlés területére. A Deutsche Telekom mobilszolgáltató leányvállalata, a T-Mobile célja az, hogy kiszélesítse a nagyobb haszonnal kecsegtető üzleti előfizetői bázisát.
A Deutsche Telekom AG (DT) német távközlési vállalat és a Microsoft Corp. szerdán a hannoveri CeBIT-en jelentette be, hogy megállapodást kötöttek mobilszolgáltatások nyújtására. Az együttműködés, amelyben a legnagyobb német mobilszolgáltató, a DT-hez tartozó T-Mobile International AG is részt vesz, két fő területre terjed ki: a számítógépek közötti mobil-adattovábbításra és a vállalati hálózatokhoz való mobilos hozzáférésre. A két cég emellett közösen dolgozik a Microsoft Stinger szoftverjének optimalizálásán, amelyet az e-mail továbbítására alkalmas mobilkészülékekhez fejlesztettek ki.

A Microsoft betör a mobilszolgáltatás piacára

A három éve tartó együttműködés nyomán létrejött megállapodás előrelépés a Microsoft számára annak a stratégiai célnak az eléréséhez, hogy az irodai szoftverek terén élvezett domináns pozíciójára támaszkodva betörjön a mobiltávközlés területére. Ez az amerikai szoftvercég első megállapodása az európai mobilszektorban. A távközlési cégek növelni kívánják a mobilhálózatokon történő adattovábbítás súlyát és olyan vállalatokat céloznak meg, amelyek hozzáférést kívánnak biztosítani az üzleti információkhoz házon kívül tevékenykedő alkalmazottaik, például az értékesítéssel foglalkozó személyzet számára.

Több üzleti előfizetőt akar a T-Mobile

A T-Mobile célja az, hogy kiszélesítse a nagyobb haszonnal kecsegtető üzleti előfizetői bázisát, miután az elmúlt években sikerült gyors ütemben bővítenie a kisebb jövedelemmel rendelkező magán-előfizetők táborát. Az együttműködés előmozdítja a harmadik generációs mobilszolgáltatások bevezetését; a DT előfizetői hozzáféréshez jutnak a Microsoft internetszolgáltató hálózatához, ideértve a Hotmailt is.

A DT a bonyolult számítógép-hálózatok és a mobileszközök biztonságos összekapcsolása érdekében két évvel ezelőtt megvásárolta a DaimlerChrysler AG-tól a rendszerintegrációval foglalkozó német Debis Systemhaust. A DT a Microsoft által kínált .NET platformot kívánja alkalmazni a mobilszolgáltatásban és az általa kínált megoldásokban. A Microsoft nemrég mutatta be a mobileszközökhöz kifejlesztett szoftverét; ezzel kel versenyre a brit Symbian szoftverével, amelyet a világ öt legnagyobb mobilgyártója közül négy támogat. Eddig egyedül a Samsung közölte, hogy a Microsoft Smartphone 2002 szoftverjét kívánja használni - írja a Reuters -, de erre kifejlesztett készülékét még nem mutatta be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?