Szilárda
-4 °C
3 °C

Ruhát árusít a Dell

2002.05.17. 10:28
A Dell közvetlen eladási modelljével jelenleg a világ első számú PC-gyártója - amerikaszerte közkedveltté vált reklámszlogenjük nyomán, közkívánatra a jövőben "Dude" feliratú ruházkodási cikkek is rendelhetők a cég honlapjáról.
A téma megközelítéséhez két fontos háttérinformáció ismertetése szükséges.

1. "dude"
Angol szó, jelentése: arc, arszlán, csávó, fószer, haver, krapek, muki, pacák.

2. "Dude, you're gettin' a Dell."
(ford.: "Delled lesz, öcsém.") A legutóbbi idők legsikeresebb Dell reklámjának szlogenje. A szlogent tréfás szövegkörnyezetben egy Steve nevű fiatalember mondja be, akit amúgy a chattanoogai születésű Ben Curtis játszik. A vállalati szóvivőként is tevékenykedő 21 esztendős Curtis a reklám révén kisebb rajongótáborra tett szert és több híradóban is fellépett, azonban még nem szerepelt egy mozifilmben sem, pedig szeretne.

póló, forrás: DellA Dell az elmúlt év folyamán sikeres árháborút folytatott a PC-piac többi szereplője ellen. Online áruházukon alapuló direkt eladási modelljükkel sikeresen martak le százalékokat a Hewlett-Packard és az IBM részesedéséből és ezzel a legnagyobb PC-gyártóvá küzdötték fel magukat.

A cég marketing stratégiai tanácsadója, a Trout&Partners mindazonáltal ragaszkodik ahhoz, hogy a Dell piaci sikere elsősorban az ártakarékosságot elősegítő online árusításnak és nem a nagy közönségsikert arató reklámkampánynak köszönhető.

A "dude" feliratos pólókat, baseball-sapkákat, és hátizsákokat eddig nagyobb értékű tárgyak mellett, ajándékként küldte a Dell. A cégnél azonban olyan sokan érdeklődtek a "dude" cuccok beszerezhetősége felől, hogy egy pillanatig sem haboztak meghajolni a presszió előtt - honlapjukon így az is beszerezheti a tréfás feliratú ruházati cikkeket, akinek eszében sincs Dell terméket vásárolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!