Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Interneten árvereztek el egy várost

2002.12.27. 20:31
Első alkalommal árvereztek el egy várost az eBay nevű aukciós oldalon. A kikiáltó a közel kétmillió tétel között a következő hirdetéssel jelentette meg ajánlatát: eladó a kaliforniai Bridgeville rusztikus városa - olvasható az eBayen.
Persze a tények már mást mutattak. Nem a teljes várost árverezték el, hanem a város területén fekvő mintegy 82 holdnyi területet, melyen 10 ház, négy faház és egy működő postahivatal található. Néhány, a városhoz tartozó munkagépet, illetve a hozzájuk tartozó pótalkatrészeket szintén megszerezheti a szerencsés nyertes, illetve vevő.

Bordélymúzeum

Az eBay mai állása szerint a városért 1,651 millió dollárt kínál valaki. Ez jóval meghaladja a 775 ezer dolláros minimumárat. A szokatlan tárgyra pedig eddig 228 ajánlat érkezett. A hiszékenyebbek megvezetésére a városka nevével fémjelzetten számos más különös kikiáltási tárgy lelhető fel az eBayen.

Így például egyedülálló karácsonyi ajándékként meghirdetett egy "mr dumas" fedőnévre hallgató eladó egy múzeummá átalakított kuplerájt. A hirdetés szerint ez volt Amerika legtovább, egészen 1982-ig üzemelő bordélyháza, Bridgeville-hez azonban semmi köze, mindössze a hirdetés címébe írták be a város nevét figyelemfelkeltésül.

Persze vannak kevésbé nagystílűek is Bridgeville nevéhez kötődően. Akad eladó, aki egy fétis magazint hirdet, "Bridgeville nem árul gótikus szépséget" jeligével. A turpisság érthető, hiszen, aki csupán a városka nevére keres, az megkapja a pornómagazint is ajánlatként.

Vegyes érzelmek

A városka lakói vegyes érzelmekkel viseltetnek az akció iránt. Elizabeth Lapple, aki 1985. óta lakik a városkában, például abban reménykedik, hogy a leütés pillanatában akár a 2 millió dollárt is meghaladhatja a nyertes vételár. Az aukció egyébként pénteken zárul és még közel 400 ezer dollárt kell felsrófolnia az áron a bűvös határ áttöréséig. Erre minden remény meg van, hiszen alig néhány óra alatt 800 ezer dollárról 1,6 millióra duplázták meg a város vételárát.

Már csak néhányan laknak a településen, hiszen a fakitermelés megszűnte után nem volt munkalehetőség a városkában. A hivatalok közül egyedül a posta működik. Ennek üzemeltetője, Rose Clark egyébként úgy vélekedett, hogy az új tulajdonosnak érdemes lenne egy fogadót nyitnia Bridgeville-ben, hiszen a városka csendes és szép a kilátás a környező tájra - nyilatkozta a hölgy az AP hírügynökségnek.