Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Interneten árvereztek el egy várost

2002.12.27. 20:31
Első alkalommal árvereztek el egy várost az eBay nevű aukciós oldalon. A kikiáltó a közel kétmillió tétel között a következő hirdetéssel jelentette meg ajánlatát: eladó a kaliforniai Bridgeville rusztikus városa - olvasható az eBayen.
Persze a tények már mást mutattak. Nem a teljes várost árverezték el, hanem a város területén fekvő mintegy 82 holdnyi területet, melyen 10 ház, négy faház és egy működő postahivatal található. Néhány, a városhoz tartozó munkagépet, illetve a hozzájuk tartozó pótalkatrészeket szintén megszerezheti a szerencsés nyertes, illetve vevő.

Bordélymúzeum

Az eBay mai állása szerint a városért 1,651 millió dollárt kínál valaki. Ez jóval meghaladja a 775 ezer dolláros minimumárat. A szokatlan tárgyra pedig eddig 228 ajánlat érkezett. A hiszékenyebbek megvezetésére a városka nevével fémjelzetten számos más különös kikiáltási tárgy lelhető fel az eBayen.

Így például egyedülálló karácsonyi ajándékként meghirdetett egy "mr dumas" fedőnévre hallgató eladó egy múzeummá átalakított kuplerájt. A hirdetés szerint ez volt Amerika legtovább, egészen 1982-ig üzemelő bordélyháza, Bridgeville-hez azonban semmi köze, mindössze a hirdetés címébe írták be a város nevét figyelemfelkeltésül.

Persze vannak kevésbé nagystílűek is Bridgeville nevéhez kötődően. Akad eladó, aki egy fétis magazint hirdet, "Bridgeville nem árul gótikus szépséget" jeligével. A turpisság érthető, hiszen, aki csupán a városka nevére keres, az megkapja a pornómagazint is ajánlatként.

Vegyes érzelmek

A városka lakói vegyes érzelmekkel viseltetnek az akció iránt. Elizabeth Lapple, aki 1985. óta lakik a városkában, például abban reménykedik, hogy a leütés pillanatában akár a 2 millió dollárt is meghaladhatja a nyertes vételár. Az aukció egyébként pénteken zárul és még közel 400 ezer dollárt kell felsrófolnia az áron a bűvös határ áttöréséig. Erre minden remény meg van, hiszen alig néhány óra alatt 800 ezer dollárról 1,6 millióra duplázták meg a város vételárát.

Már csak néhányan laknak a településen, hiszen a fakitermelés megszűnte után nem volt munkalehetőség a városkában. A hivatalok közül egyedül a posta működik. Ennek üzemeltetője, Rose Clark egyébként úgy vélekedett, hogy az új tulajdonosnak érdemes lenne egy fogadót nyitnia Bridgeville-ben, hiszen a városka csendes és szép a kilátás a környező tájra - nyilatkozta a hölgy az AP hírügynökségnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!