Piroska
-2 °C
5 °C

Elektronikus ügyintézés a Ferencvárosban

2004.11.11. 21:38
Hivatali sorban állás helyett az interneten intézhetik el ügyeiket a ferencvárosiak, ha igényelnek hitelesítő tanúsítványt.
A ferencvárosi lakosoknak a jövőben ezentúl nem kell feltétlenül sorban állniuk a hivatalban, hogy ügyeiket elintézhessék, ezt megtehetik otthoni számítógépükön vagy az eMagyarország pontokon is, ha betöltik a IX. kerület honlapját. Az új technológia többek között a parkolási engedély igénylését, az építmény- és telekadó bevallását, az adóegyenleg ellenőrzését, gépkocsi kijelentését, nullás igazolás igénylését egyszerűsíti le, ráadásul az elektronikus megoldással az önkormányzat időt és pénzt spórol meg a kerületi lakosok és saját munkatársai számára, mondta el Temesi Sándor önkormányzati sajtóreferens csütörtökön.

Az online kommunikáció biztonságát nyilvános kulcsú infrastruktúra garantálja, és a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján kitöltött elektronikus űrlapokat a NetLock Form Signing szolgáltatása látja el elektronikus aláírással.

A NetLock a Ferencvárosi önkormányzaton keresztül hitelesítő tanúsítványt bocsát a kerületi lakosok részére, amelyet az első száz igénylő számára az önkormányzat finanszíroz. A tanúsítványok az elektronikus ügyintézés számos más területén alkalmazhatóak, például 2005. áprilisától várhatóan minden fokozott biztonságú tanúsítvánnyal rendelkező állampolgár elektronikusan adhatja be adóbevallását Magyarországon.