Emma
9 °C
26 °C

Kétszáz alkalmazottat vesz fel az Ericsson Magyarország

2006.11.17. 11:26
Bemutatkozott az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója, Éry Gábor. A posztról távozó Staffan Pehrson elmondta, hogy jelentős létszámbővítés várható.

Az Ericsson Magyarország újabb kétszáz alkalmazottat vesz fel, és ezzel 2008 közepéig legalább ezerre bővíti munkatársai számát, mondta Staffan Pehrson, a cég leköszönő vezérigazgatója pénteken. Az eseményen bemutatták a társaság új vezérigazgatóját Éry Gábort, aki posztját november 15-től tölti be. Éry Gábor korábban az Ericsson Magyarország egyik üzletágvezetője volt.

A tájékoztatón Fodor István, a társaság elnöke elmondta, hogy az Ericsson évente 10 milliárd forintot fordít innovációra Magyarországon. A társaságban a folyamatos létszámbővítés hatásra a jövő év végén innovációval, ezen belül kutatással 750 fő foglalkozik majd. A cégnél a szolgáltatási szektorban jelenleg 170-en dolgoznak, 2007 végére már 250-en lesznek ezen a területen.

A leköszönő vezérigazgató az Ericsson itteni eredményeiről elmondta, hogy a hálózati eszközpiacon a GSM és a második generációs (2G) mobilhálózatok szegmensében 70 százalék feletti a részesedésük, míg a széles sávú internet (adsl) esetében 75 százalékos. A 3G piacon, a gyors mobil internetezést lehetővé tevő hsdpa-technológiát tekintve pedig 100 százalékos, mivel az egyetlen ilyen itt működő hálózatot az Ericsson szállította. A világon működő 67 hsdpa hálózatból 30-at szintén ez a cég állított rendszerbe.

Éry Gábor 15 éve dolgozik a vállalatnál, és elmondása szerint elsősorban arra törekszik majd, hogy a cég a vezetékes és mobil szélessávú piacon minél nagyobb részt mondhasson magáénak. Az Ericsson bevételének jelenleg 30 százaléka szolgáltatásból származik, azt azonban nem közölték, hogy mekkora a cég forgalma.