Márk
13 °C
28 °C

Az Euroweb megveszi az Elendert

2004.02.05. 12:26
A két cég összeolvadásával a legnagyobb magyarországi független internetes szolgáltató jön létre.
Az Euroweb International bejelentette, hogy szerződést írt alá az Elender Informatika Rt. 100 százalékos üzletrészének megvételéről. Az Eleneder az Index.hu Rt. 31 százalékos tulajdonosa.

A Nasdaq internetes oldalán olvasható közlemény szerint az Elender a vezető magyarországi internet szolgáltató, melynek árbevétele 2003-ban 22,5 millió dollár volt. A közleményben a vételár nem szerepel.

A versenyhivatal döntésére várnak

Az Euroweb International az elmúlt héten arról írt alá szándéknyilatkozatot, hogy a Pantel 51 százalékos részének megvételével 100 százalékra növeli részesedését a magyarországi Euroweb internet szolgáltatóban.

Az Euroweb International elnök-vezérigazgatója, Törő Csaba az MTI-nek elmondta: az Elender megvételére mintegy 2 hónap múlva kerülhet sor, a versenyhivatali engedélyek beszerzése után.

Szavai szerint az Euroweb és az Elender összeolvadásával a legnagyobb magyarországi független internet szolgáltató jön létre. A két cég konszolidálásával 2004 második negyedévétől az Euroweb International bevétele éves szinten 43 millió dollár lesz, ami 300 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.