Krisztina
18 °C
24 °C

Szombathely lemond a T-mobile-ról a diszkoszvető miatt

2008.07.26. 19:14
Ipkovich György szombathelyi polgármester a nyugat.hu című internetes oldal értesülése szerint fel kívánja bontani a város szerződését a T-Mobile telekommunikációs céggel, miután a vállalat súlyos erkölcsi aggályának adott hangot Fazekas Róbert diszkoszvető olimpiai indulása kapcsán.

A városvezető a nyugat.hu-nak szombaton azt mondta: hétfőn megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet felbontani a T-Mobile-lal kötött szerződést, ha szükséges bojkottot hirdet Szombathely fő telefonszolgáltatója ellen. "Tiltakozzon hasonlóan mindenki, aki úgy érzi: egy cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián. Nem azért vesz szolgáltatást Szombathely a telefoncégtől, hogy ő aztán az ebből is szerzett hasznát egy szombathelyi sportoló elleni harcra használja fel" - idézte Ipkovichot a nyugat.hu.

Fazekas a 2004-es athéni olimpián győzött, de doppingvétsége miatt megfosztották aranyérmétől. A pekingi játékokra kedden, az utolsó lehetőséget kihasználva a ljubljanai versenyen teljesítette az olimpiai szintet. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mivel jogi akadálya nem volt, engedélyezte a sportoló indulását Pekingben. A MOB gyémántfokozatú főtámogatója, a T-Mobile ezután adta ki közleményét, melyben erkölcsi aggályát fejezte ki egy olyan versenyző indulásával kapcsolatban, aki doppingvétség miatt veszítette el olimpiai aranyérmét. Az MTI megkeresésére a T-Mobile annyit válaszolt, hogy hétfőn kíván reagálni a szombathelyi polgármester kijelentéseire.