Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Vége a keddnek

2001.01.26. 11:36
Bezárhat az új gazdaság jelképének számító First Tuesday klub, ahol internetes vállalkozók és tőkeerős befektetők szövögették kapcsolatrendszerüket.
,,Buy me" azaz ,,Vegyél meg!" kéri a First Tuesday klub ajtaján lógó tábla. Olyan az egész, mint egy filmben, amikor a főhős húsz év börtön után visszatér ifjúsága helyszínére, és piszkos a járda, a kóbor kutyák pedig szomorú szemmel néznek vissza rá.

Az 1998-ban Londonban indult szervezet keddenként (innen a név) szervezett találkozóin egymásra találtak a kőgazdag befektetők és az ötletemberek, akik világszerte azért léptek be a klubba, hogy nagyot kaszáljanak a virágzó internetes gazdaságban.

Az Y2K körüli hype-ot és a Microsoft antitrösztperét követően azonban megfordult a szerencse, és a befektetők bizalma elpártolt az új gazdaságtól. Bekövetkezett a dotkom-mélyrepülés: a kőgazdagok és az ötletemberek kiléptek.

Árleszállítás

Egy izraeli kockázati befektető, a Yazam úgy gondolta, hogy lehet még fantázia a klubban, ha minden jóra fordul, és ötven millió dollárért megvásárolta a szervezetet 2000 közepén. Fél évvel később azonban mégis úgy döntött, túlad az immáron kiürült szervezeten.

,,Újra eladó a First Tuesday" - mondja John Browning, a szervezet igazgatója. A First Tuesday ezúttal nagyon olcsó. A szervezet jelenleg a világ száztizenegy országában szervez különböző találkozókat üzletembereknek - ilyen pédául a Wireless Wednesday, avagy mobilszerda (arra bíztatnék mindenkit, találjon ki vicces eseményneveket a hét napjaival).

A Wall Street Journal értesülései szerint a Yazam egymillió dollárért adná el a First Tuesdayt. A helyi irodák vezetői most összedugják fejüket, és ha tárgyalásaik sikerrel járnak, ők maguk vásárolják meg a klubot.  • Vennék
  • Bankszámla