Eladták a Freestartot

2002.04.18. 11:28
Nehéz helyzetbe kerültek az ingyenes internetelérést kínáló szolgáltatók a telefondíjak megosztásáról szóló rendelet miatt. A Kiwwi januárban lehúzta a rolót, és most a Freestart is gazdát cserélt. A hírek szerint az új tulajdonos az Euroweb, a cég képviselője ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.
Új tulajdonosa van a 2000 júniusában alapított Freestart ingyenes internetszolgáltatónak. A korábbi tulajdonos, a brüsszeli székhelyű Start-Com S. A. azután döntött a cég értékesítéséről, miután ismertté vált az internethasználathoz kapcsolódó telefondíjak megosztásáról szóló rendelet. Ennek értelmében a nettó végfelhasználói árból csúcsidőben 30 százalék, míg csúcsidőn kívül 10 százalék illeti meg az internetszolgáltatókat. Ez jelenleg a nappali időszakban 1 forint 63 fillért, éjszaka 26 fillért jelent. A szabályozás idén január 1-jén lépett életbe.

Az Euroweb lehet az új tulajdonos

A Napi Gazdaság szerint a Freestart új tulajdonosa az Euroweb Rt., vagy egy ahhoz közeli vállalkozás lehet, mivel a szolgáltató új ügyvezetője Pórffy András, aki egyben az Euroweb Rt. műszaki igazgatója is. Pórffy ezt az információt lapunknak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A Freestart január óta délután 6 és este 11 között egyhuzamban csak egy órára engedi internetezni a felhasználókat. A vállalat az esti zsúfoltságot próbálja ezzel csökkenteni.

A Kiwwi már befejezte

A másik ingyenes internetelérést kínáló hazai céget, a Kiwwit is érzékenyen érintette a díjmegosztással kapcsolatos rendelet. Sokak szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy idén januárban beszüntették működésüket, bár az ügyvezető igazgató pusztán az osztrák anyavállalat csődjére hivatkozott. A két társaság vezetői akkor azt mondták, hogy a rendelet miatt az ingyenes internetszolgáltatás elve lehetetlenült el Magyarországon.  • Hírek
  • Hírek