Árpád
-2 °C
4 °C

Százmilliárdos bevétel közelében a Google

2007.10.02. 12:01
Az Amerikán kívüli piacokon is jól teljesít a Google, de sokat kell tennie azért, hogy megdönthesse a bevételi csúcsokat. Részvényárfolyama biztosan az egekbe szökik.

Nemrég új csúcsra lépett a Google részvényárfolyama, 559,99 dollárra, és ennek hatására az elemzők roppant optimista jóslatokkal álltak elő. Egyesek szerint nem történt semmi váratlan, hiszen évek óta egyetlen rivális internetes cég sem teljesít olyan jól, mint a Google, ezért a befektetők nyugodtan bízhatnak benne. Az American Technology Research elemzőcég konkrét számokat is közölt, szerintük a papírok a 600 dolláros küszöbön átlibbenve hamarosan 685 dollár közelébe kerülnek.

A Bear Stearns elemzőcég inkább a cég éves bevételével foglalkozott. Szerintük a Google forgalma eléri a százmilliárd dollárt, ami eddig egyetlen technológiai cégnek sem sikerül. Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy az első százmilliárdos it-cég valószínűleg a HP lesz, amely most hatékonyságának javításán dolgozik.

Egyelőre senki sem tudja, hogy a Google mikor éri el a százmilliárdos álomhatárt. A keresőcégnek a sikerhez jól kell teljesítenie a mobilhirdetések piacán, a böngészőben futó szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és bemutatókészítőt tartalmazó online irodai programcsomagjával, a PayPal-rivális online fizetőrendszerével, valamint a multimédiás hirdetések területén. A társaságnak tehát sok feladatot meg kell oldania, de az is biztos, hogy a versenytársai nehezen tudják majd megszorongatni.

Az American Technology Research szerint a Google komoly bevételnövekedésre számíthat az Egyesült Államokon és Egyesült Királyságon kívüli piacokon, mert ezekben az országok elég gyorsan felzárkóznak Amerikához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?