Márk
13 °C
28 °C

Átugrotta az álomhatárt a Google

2006.11.21. 18:46
Tovább menetel a Google a tőzsdén: részvényei értéke kedden átlépte az 500 dolláros álomhatárt. A grafikus hirdetések kora lendítheti tovább a sikersztorit.

A Google-részvény ára kedden átlépte az 500 dolláros álomhatárt, írja a CNN Money. Ez közel 500 százalékos növekedést jelent a Google-papírok két évvel ezelőtti bemutatkozásához képest.

A cég részvényei kedden 504 dollár körül cseréltek gazdát a napközbeni kereskedés során. A technológiai cég részvényára egy év alatt 20 százalékkal emelkedett, ami azért is figyelemreméltó eredmény, mert legfőbb riválisai, a Yahoo, az eBay és az Amazon.com részvényei mind stagnáltak ebben az évben.

A Google egyik erőssége az online keresésalapú hirdetés, mely hozzájárult ahhoz hogy a cég piaci előnyt szerezhessen legfőbb riválisaitól, a Yahoo-tól és a Microsofttól.

Még mindig vannak lehetőségek a piacvezetőben

A Nielsen/NetRatings múlt hónapra vonatkozó adatai szerint a Google közel 50 százalékos részesedést szerzett az amerikai online keresési piacon. A második helyezett Yahoo mindössze 23,9 százalékot, míg Microsoft MSN-je 8,8 százalékot tudhat magáénak.

A comScore Networks adatai szerint a Google piaci részesedése már eléri a 45,4 százalékot. A Yahoo ettől jócskán elmaradva, 28,2 százalékon áll. Míg a harmadik helyen tartózkodó MSN 11,7 százalékos részesedéssel büszkélkedhet.

A CNN Money-nak nyilatkozó egyik elemző szerint a Google-papírok még mindig vonzónak tűnnek, mivel az elemzők egyelőre nem számolnak az online videohirdetésekben és egyéb grafikus hirdetési megoldásokban rejlő lehetőségekkel.