Alfréd
-2 °C
2 °C

Német befektetők a Hírek Kft.-ben

2001.05.07. 10:37
A német BMP AG megvásárolta a Terminál.hu oldalt üzemeltető Hírek Számítástechnikai Kft. 40 százalékát. A Hírek Kft a befektetésből online direkt marketing rendszerét kívánja elindítani, és együttműködést tervez a BMP többi leányvállalatával is a régióban.
A német BMP AG és leányvállalata, a Central East European Ventures megvásárolta a Terminál.hu oldalt üzemeltető Hírek Számítástechnikai Kft. 40 százalékát. Az ezentúl Hírek Média és Internet Technológiai Kft. néven működő társaság fennmaradó 60 százalékán a menedzsment és a vállalkozásba tavaly befektető COM Partners osztozik.

A Hírek Kft. ügyvezetője, Nagy Tibor nem közölte a tranzakció összegét. Lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a tranzakció már lezárult, a befektetők pénze már beérkezett a cég számlájára. A Hírek Kft. 1998 óta működik az internetes médiapiacon, információs, közösségi és e-business megoldásokat nyújtva a magyar internetezőknek. Média portfoliójába jelenleg kilenc on-line kiadvány tartozik, melyek közül a jelentősebbek a számítástechnikai híreket kínáló Terminal.hu, a mobilhírekkel jelentkező Mobilvilág.hu és a Depo.hu online piac.

A Hírek Kft. a befektetésből származó forrásokat új on-line szolgáltatások bevezetésére és piaci pozíciójának megerősítésére kívánja fordítani. Már májusban bemutatja on-line (e-mail és SMS alapú) direkt marketing megoldását, mellyel piacvezető pozíciót kíván elérni. Nagy Tibor kérdésünkre elmondta, hogy a cég direkt marketing rendszere által megcélzott felhasználóknak természetesen hozzá kell járulniuk a reklámok küldéséhez.

Az 1997-ben alapított, 1999 óta a frankfurti tőzsdén jegyzett bmp AG eddig több, mint ötven, főként e-business vállalkozásban szerzett részesedést Európa-szerte. A befektetői csoportnak Németországban, Lengyelországban, Svájcban és a Cseh Köztársaságban van már érdekeltsége, de Magyarországon a Hírek Kft. az első befektetésük. A cég a Central East European Ventures-sel közösen vásárolt részesedést a Hírek Kft-ben, a CEEV a BMP és a DEG német befektetési és fejlesztési hivatal közös vállalkozása.

A Hírek Kft. a bmp portfoliójából több társasággal is szoros együttműködést kíván kialakítani, például direkt marketing cégekkel, valamint a népszerű internetes hardver oldal, a Tom's Hardware Guide kiadójával. Nagy Tibor szerint jelenleg vizsgálják a régiós együttműködések lehetőségeit.