Aliz
6 °C
14 °C

Eladhatják az ingyenes szolgáltatókat

2002.01.04. 12:13
A december végi díjmegosztási rendelet által számukra biztosított alacsony jutalék miatt az ingyenes internetszolgáltatók kénytelenek lesznek más cégekbe beolvadni, különben ellehetetlenül a működésük. A Freestart máris vevőt keres, és a Kiwwi jövője is kérdésessé vált az osztrák anyavállalat decemberi csődjével.
Mint megtudtuk, a napokban a Freestart egy nagy nemzetközi konzultingcéget bízott meg a vállalat eladásával. A nagy hazai szolgáltatókhoz a napokban érkezett meg az ajánlatkérési felhívás.

Régóta keresnek stratégiai partnereket

A Freestart ügyvezető igazgatója, László Péter kérdésünkre elmondta, hogy régóta és folyamatosan keresnek stratégiai partnereket. "Nem arról van szó, hogy holnap túl kell adni a cégen" - mondta. A Freestart ügyvezetője szerint a nagy halak között csak stratégiai szövetségben lehet túlélni.

Kérdéses a Kiwwi jövője is

A Kiwwi ügyvezető igazgatója, Végvári Orsolya nem kívánta kommentálni a vállalat eladásáról szóló híreket. A cég osztrák anyavállalata, a Kiwwi CEE Holding AG december végén kért csődvédelmet. A lépést azzal indokolta, hogy nem érte el forgalmi- és költség-célkitűzéseit és több jelentős beruházója visszalépett.

Ingyenes szolgáltatókra is szükség van

Székely Herbert, az Inter.net Kft. ügyvezető igazgatója szerint a díjmegosztás mértéke az ingyenes szolgáltatókat vélhetően nem fogja akkora bevételhez juttatni, ami a hosszútávú eredményes működést biztosítaná számukra. Mint mondta, "hisszük, hogy az internetpenetráció növeléséhez rájuk is szükség lenne".

Mint korábbi cikkünkben írtuk, a fizetős hozzáférést kínáló internetszolgáltatók nem tartják életképesnek az ingyenes konstrukciót, de sajnálnák, ha eltűnne ez a hozzáférési lehetőség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?