Eladhatják az ingyenes szolgáltatókat

2002.01.04. 12:13
A december végi díjmegosztási rendelet által számukra biztosított alacsony jutalék miatt az ingyenes internetszolgáltatók kénytelenek lesznek más cégekbe beolvadni, különben ellehetetlenül a működésük. A Freestart máris vevőt keres, és a Kiwwi jövője is kérdésessé vált az osztrák anyavállalat decemberi csődjével.
Mint megtudtuk, a napokban a Freestart egy nagy nemzetközi konzultingcéget bízott meg a vállalat eladásával. A nagy hazai szolgáltatókhoz a napokban érkezett meg az ajánlatkérési felhívás.

Régóta keresnek stratégiai partnereket

A Freestart ügyvezető igazgatója, László Péter kérdésünkre elmondta, hogy régóta és folyamatosan keresnek stratégiai partnereket. "Nem arról van szó, hogy holnap túl kell adni a cégen" - mondta. A Freestart ügyvezetője szerint a nagy halak között csak stratégiai szövetségben lehet túlélni.

Kérdéses a Kiwwi jövője is

A Kiwwi ügyvezető igazgatója, Végvári Orsolya nem kívánta kommentálni a vállalat eladásáról szóló híreket. A cég osztrák anyavállalata, a Kiwwi CEE Holding AG december végén kért csődvédelmet. A lépést azzal indokolta, hogy nem érte el forgalmi- és költség-célkitűzéseit és több jelentős beruházója visszalépett.

Ingyenes szolgáltatókra is szükség van

Székely Herbert, az Inter.net Kft. ügyvezető igazgatója szerint a díjmegosztás mértéke az ingyenes szolgáltatókat vélhetően nem fogja akkora bevételhez juttatni, ami a hosszútávú eredményes működést biztosítaná számukra. Mint mondta, "hisszük, hogy az internetpenetráció növeléséhez rájuk is szükség lenne".

Mint korábbi cikkünkben írtuk, a fizetős hozzáférést kínáló internetszolgáltatók nem tartják életképesnek az ingyenes konstrukciót, de sajnálnák, ha eltűnne ez a hozzáférési lehetőség.  • Tippek
  • Babaváró hitel