Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Két iPhone lesz

2007.02.22. 16:10
Az Apple és a Cisco szerdán bejelentette, hogy a mindkét cég használhatja az iPhone márkanevet, és megpróbálnak együttműködni a biztonság és a vállalati kommunikáció területén.

Hónapokig a Cisco és az Apple több felvonásos komédiájával foglalkozott a világsajtó. A dráma főszereplője az iPhone márkanév, az Apple ugyanis januárban ilyen néven mutatta be első mobiltelefonját, miközben nagyon jól tudta, hogy a név több mint hét éve a Cisco tulajdona. A világ legnagyobb hálózatifelszerelés-gyártója használja is az iPhone nevet, így hívják a Skype és Yahoo Messenger klienssel felszerelt termékcsaládot. A Cisco a jogtalan névhasználat miatt beperelte az Apple-t, most azonban egy váratlan fordulattal elérkeztünk a dráma végkifejletéhez, a két cég ugyanis peren kívüli megállapodást kötött.

Két iPhone

Mindketten használhatják a nevet, sőt együttműködnek majd a biztonság és a vállalati kommunikáció területén, bármit is jelentsen ez, a megállapodás részleteit ugyanis nem közölték. Köztudott azonban, hogy az Apple nem nagy együttműködő, jobban szereti a zárt rendszereket. Aki az Apple hardvereit használja, legyen szó akár az iPod zenelejátszóról vagy a Mac gépekről, lehetőleg használja az Apple szoftvereit és szolgáltatásait, a Mac OS X operációs rendszert és az iTunes zeneboltot.

Ugyanakkor az is tény, hogy sokan kifogásolják az Apple módszerét, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Hollandiában, Németországban, Franciaországban és Dániában azt szeretnék elérni a fogyasztóvédő csoportok, hogy ne csak az iTunes-on megvásárolt jogvédett zenéket lehessen lejátszani az iPodon, illetve hogy az iTunes-on megvett zenék más lejátszókkal is legyenek kompatibilisek, ne csak az iPoddal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!