Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két iPhone lesz

2007.02.22. 16:10
Az Apple és a Cisco szerdán bejelentette, hogy a mindkét cég használhatja az iPhone márkanevet, és megpróbálnak együttműködni a biztonság és a vállalati kommunikáció területén.

Hónapokig a Cisco és az Apple több felvonásos komédiájával foglalkozott a világsajtó. A dráma főszereplője az iPhone márkanév, az Apple ugyanis januárban ilyen néven mutatta be első mobiltelefonját, miközben nagyon jól tudta, hogy a név több mint hét éve a Cisco tulajdona. A világ legnagyobb hálózatifelszerelés-gyártója használja is az iPhone nevet, így hívják a Skype és Yahoo Messenger klienssel felszerelt termékcsaládot. A Cisco a jogtalan névhasználat miatt beperelte az Apple-t, most azonban egy váratlan fordulattal elérkeztünk a dráma végkifejletéhez, a két cég ugyanis peren kívüli megállapodást kötött.

Két iPhone

Mindketten használhatják a nevet, sőt együttműködnek majd a biztonság és a vállalati kommunikáció területén, bármit is jelentsen ez, a megállapodás részleteit ugyanis nem közölték. Köztudott azonban, hogy az Apple nem nagy együttműködő, jobban szereti a zárt rendszereket. Aki az Apple hardvereit használja, legyen szó akár az iPod zenelejátszóról vagy a Mac gépekről, lehetőleg használja az Apple szoftvereit és szolgáltatásait, a Mac OS X operációs rendszert és az iTunes zeneboltot.

Ugyanakkor az is tény, hogy sokan kifogásolják az Apple módszerét, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Hollandiában, Németországban, Franciaországban és Dániában azt szeretnék elérni a fogyasztóvédő csoportok, hogy ne csak az iTunes-on megvásárolt jogvédett zenéket lehessen lejátszani az iPodon, illetve hogy az iTunes-on megvett zenék más lejátszókkal is legyenek kompatibilisek, ne csak az iPoddal.