Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Telekomé a KFKI

2006.09.15. 16:15
Kilenc milliárd forintért felvásárolta a KFKI cégcsoportot a Magyar Telekom. A távközlési óriásvállalat így több informatikai szolgáltatást tud nyújtani vállalati ügyfeleinek.

Június közepén jelentette be a Magyar Telekom, hogy felvásárolja a KFKI-t, és pontosan három hónap elteltével lezárta az ügyeletet, a Gazdasági Versenyhivatal ugyanis jóváhagyta a tranzakciót. Az informatikai szolgáltatási piacon működő KFKI cégcsoport 9,67 milliárd forintért lett a távközlési cégé. A vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is.

A Magyar Telekom sajtóközleménye szerint nem kerül sor változásokra a KFKI-LNX és két leányvállalata, az ICON és az IQSYS menedzsmentjében és üzleti tevékenységében.

Az akvizícióval a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems több informatikai szolgáltatást tud nyújtani kiemelt üzleti ügyfeleinek és legnagyobb közigazgatási partnereinek. Emellett a Telekom azt reméli, hogy eddig el nem ért piacokra törhet be, és felveheti a versenyt a hazai piacvezető informatikai cégekkel.