Piroska
3 °C
3 °C

A Magyar Telekomé a KFKI

2006.09.15. 16:15
Kilenc milliárd forintért felvásárolta a KFKI cégcsoportot a Magyar Telekom. A távközlési óriásvállalat így több informatikai szolgáltatást tud nyújtani vállalati ügyfeleinek.

Június közepén jelentette be a Magyar Telekom, hogy felvásárolja a KFKI-t, és pontosan három hónap elteltével lezárta az ügyeletet, a Gazdasági Versenyhivatal ugyanis jóváhagyta a tranzakciót. Az informatikai szolgáltatási piacon működő KFKI cégcsoport 9,67 milliárd forintért lett a távközlési cégé. A vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is.

A Magyar Telekom sajtóközleménye szerint nem kerül sor változásokra a KFKI-LNX és két leányvállalata, az ICON és az IQSYS menedzsmentjében és üzleti tevékenységében.

Az akvizícióval a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems több informatikai szolgáltatást tud nyújtani kiemelt üzleti ügyfeleinek és legnagyobb közigazgatási partnereinek. Emellett a Telekom azt reméli, hogy eddig el nem ért piacokra törhet be, és felveheti a versenyt a hazai piacvezető informatikai cégekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!