Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kirúgja vezetőit az Intel

2006.07.17. 09:30
Racionalizál a világ legnagyobb processzorgyártója, rengeteg vezetőt és dolgozót küldenek el, hogy megspóroljanak évente egymilliárd dollárt.

Az Intel azt tervezi, hogy kirúg ezer menedzsert, ezzel is hozzájárulva az egymilliárd dolláros megtakarítási tervhez, írta meg a Daily Tech. Világszerte komoly elbocsátásokra lehet számítani, a jelenlegi álláspont szerint 15 ezer embert küld el a cég a közeljövőben. A költségcsökkentésre azért van szükség, mert eddig nem úgy alakultak a bevételek, ahogy azt a nagyobbik processzorgyártó eltervezte: az AMD részesedése már megközelíti a harminc százalékot, míg pár évvel ezelőtt még csak a piac ötödét uralta.

Átszervezések

A társaság legutóbb 2002-ben karcsúsított, akkor négyezer embernek mondtak fel, de most további akciókra lehet számítani. Paul Otellini szerint további célzott lefaragásokra van szükség, főleg a vezetésben. Az alig egy éve megválasztott vezérigazgató szerint a belső vizsgálat alapján komoly racionalizálásra van szükség, főleg, mert az elmúlt időszakban arányosan sokkal több vezetőt vettek fel, mint beosztottat.

A kirúgásokat egy héttel azután jelentették be, hogy az Intel eladta a kommunikációs processzorokkal foglalkozó részlegét a Marvellnek, hatszázmillió dollárért.

A társaság átfogó akciótervet dolgozott ki, aminek egy része az elbocsátás és az eladás, de beletartozik az új processzorgeneráció megjelenése is. A Core 2 Duo gyorsabb, és jóval hatékonyabb, mint elődje, a Pentium 4-es, így komoly esélye van arra, hogy visszaszerezzen valamennyit az elvesztett piaci részesedésből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?