Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Informatikai lomtalanítást sürget az MDF

2002.10.16. 12:52
A közeljövőben az elavult mobiltelefonok és egyéb informatikai eszközök leselejtezésével "hulladékrobbanás" fenyegeti Magyarországot - mutatott rá Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum képviselője. Az Országgyűlés informatikai bizottságának tagja szerint a problémát mihamarabb kezelni kell, különben akár uniós csatlakozásunk is veszélybe kerülhet.
A Parlament előtt lévő országos hulladékgazdálkodási terv csak elvétve foglalkozik a kérdéssel. Ugyanakkor, ha nem rendezzük ezt a gondot, akkor 2005-ben az Európai Unió vonatkozó ajánlását kell majd átvennünk, amelyet jelenleg nem tud az ország teljesíteni - mutatott rá Pettkó. A képviselő szerint évente kétszer kellene "informatikai lomtalanítást" tartani, amikor szervezett formában szabadulhatnának meg a cégek és az egyéni felhasználók feleslegessé vált számítógépüktől,monitoruktól.

A program költségeiről jelenleg készítenek tanulmányt az MDF szakértői. Pettkónak tudomása van arról, hogy elnnének cégek, amelyek vállalnák aprogram lebonyolítását. Szerinte egyébként a költségvetésnek kellene fedeznie a számlát, ám az sem elképzelhetetlen, hogy az állam mellett a gyártók és valamilyen formában a felhasználók is hozzájáruljanak a felmerülő költségekhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?