Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Meghátrált a Matáv

2001.01.25. 10:57
A Matáv közleménye szerint január 25-től ismét elő lehet fizetni a Mindenkinek csomagot, amely az új díjcsomagok bevezetéséig biztosan érvényben marad. Erre a lépésre az internetezők tiltakozása kényszerítette a monopolhelyzetben lévő távközlési óriást.
Január 16-án az Index megtudta és közreadta, hogy a Matáv január 15-től nem vett fel új előfizetéseket a csúcsidőn kívüli, kedvezményes időszakban korlátlan, átalánydíjas telefonálást biztosító Mindenkinek tarifacsomagra. A bejelentés - a korábbi évek tarifaemeléseihez hasonlóan - ismét tiltakozáshullámot indított el a monopolhelyzetben lévő távközlési óriás tarifapolitikájának kiszolgáltatott internetezők között.

Ma reggel Vasváriné Menyhárt Éva, a Matáv Rt. kormányzati kapcsolatok és szabályozói ügyek ágazatának igazgatója az [origo]-nak elmondta: holnaptól újra előfizethető a Mindenkinek csomag. Menyhárt Éva kijelentette: ,,a Matáv értékelte a kialakult helyzetet, az új kedvezmények bevezetéséig várható átmeneti időt és a Mindenkinek kedvezmény iránt mutatkozó előfizetői igényt (január 1-je és 15-e között 2000 új Mindenkinek előfizetést regisztrált a cég az összesen mintegy 30 000-ből), érzékelte a külső nyomást, az előfizetők hangját, akaratát. Mindez arra késztette a Matávot, hogy rugalmasan lépjen és elérje: az internetezéshez kapcsolódó kedvezményeket illetően ne maradjon átmenet nélkül a piac."

Menyhárt Éva azt is elmondta a Matáv-közeli portál munkatársainak, hogy a Matáv Rt. a hatósági telefontarifák tegnapi bejelentése nyomán dolgozik az új típusú kedvezmények kialakításán, ezek bejelentése "nem holnap", de a közeljövőben megtörténik.

A Matáv sajtóosztálya az Index megkeresésére nem nyilatkozott az irányváltásról.