Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyezer telefonfülkét leszerel a Matáv

2002.11.06. 13:32
Az Index értesülése szerint mintegy 4000 telefonfülke megszüntetésére kerül sor az év végéig a Matáv szolgáltatási területén, mert a Nyilvános Távbeszélő Szolgáltatások Divízió üzleti tervét csak drasztikus költségcsökkentéssel tudja teljesíteni. A Matáv nem cáfolta értesülésünket, Balogh János üzletág igazgató szerint azonban a telefontársaság törvényi kötelezettségeit - amely szerint minden településen 500 lakosonként egy nyilvános állomást kell működtetnie - továbbra is teljesíti.
Az Index úgy értesült, hogy mivel a Matáv Távbeszélő Szolgáltatások Divízió üzleti tervét csak drasztikus költségcsökkentéssel tudja teljesíteni, a veszteség csökkentésére olyan vezetői döntés született, melynek értelmében 4000 nyilvános távbeszélő állomás megszüntetésére kerül sor - valószínűleg még az idén, hiszen a fülkék decemberi takarítására vonatkozó alvállalkozói szerződéseket is felmondta a telefontársaság.

Megkeresésünkre a Matáv nem cáfolta értesülésünket, noha Balogh János üzletág igazgató szerint darabszámot most még korai volna mondani. "Az alacsony forgalmú nyilvános állomások leszerelése az európai távközlési szolgáltatokhoz hasonlóan nálunk is elkezdődött." - nyilatkozta a szakember, aki szerint a leszerelések oka prózai: ezeket a készülékeket nem, vagy alig használják, ugyanakkor a rájuk fordított költségek tetemesek.

Több fülkét üzemeltet, mint kellene

"Ezeket a fülkéket karban kell tartani, takarítani, és üzemeltetni kell, amelyek jelentős költséget jelentenek a Matáv számára. A döntés meghozatalakor nagyon sok szempontot figyelembe vettünk, igyekszünk úgy meghatározni a leszerelendő állomást, hogy az igénybevevők számára a lehető legkevesebb problémát okozza és a társadalmi hatásai jelentéktelenek legyenek.

A Matáv a törvényi kötelezettségeit - amely szerint minden településen 500 lakosonként egy nyilvános állomást kell működtetnünk- természetesen teljesíti, és nyugodtan mondhatom, hogy nagyon sok helyen túlteljesíti, hiszen az előirt 17 000 -17 500 beszélőhellyel szemben jelenleg 35 500 készüléket működtetünk." - mondta Balogh János az Indexnek.