Dezső
14 °C
27 °C

T-Com lesz a Matáv

2004.06.23. 20:52
A Wirtschaftswoche weboldalának információja szerint a Deutsche Telekom vezérigazgatója, Kai-Uwe Ricke átalakítja a cég kelet-európai üzletágát, és az új tervek szerint minden leánycéget a T-márkacsaládba integrálnának.
A Deutsche Telekom a tulajdonában lévő mobiltársaságokat az idén mindenütt T-Mobile névre kereszteli át külföldön, és hamarosan a vezetékes részesedések is leadják régi nevüket. Ezek a cégek T-Com névre hallgatnak majd. A Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy a német vállalat vezetése erről már tárgyalásokat kezdett Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában is.

A cégvezetés filozófiája, hogy a Telekom helyzetét láthatóvá kell tenni, mégpedig a kelet-európai részesedéseket teljes integrálásával. Kai-Uwe Ricke a cég dolgozói előtt kijelentette, hogy a legerősebben növekvő integrált távközlési céggé akarnak válni Európában. Az MTI érdeklődésére a Matávnál nem fűztek megjegyzést az értesüléshez.

Jelentős átszervezés

A Deutsche Telekomnál szerdán egyébként bejelentették, hogy olyan új részleget szerveznek, amely kizárólag a vállalati ügyfelekkel foglalkozik majd. Az új alegységet a T-Systems információstechnológiai részleg és a T-Com vezetékes szolgáltató részleg egy-egy részének az összevonásával alakítják ki, és a jövőben a T-Com a magánügyfelekkel, a T-System pedig a Deutsche Telekom hatvan legnagyobb vállalati ügyfelével foglalkozik majd.

A Deutsche Tekekom szerdán záráskor 14,00 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 2,10 százalékkal olcsóbb a keddi, 14,30 eurós zárónál. Szerdán 14,00 eurón is nyitott. Szerdán 2,44 százalékkal olcsóbb volt, mint az év elején - eddig 16,75-12,60 euró között alakult -, és 6,06 százalékkal drágább, mint egy éve.