Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Magyar Telekom lesz a Matáv neve

2005.02.22. 16:14
A Matáv neve Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaságra változik - az erről szóló igazgatósági előterjesztést a távközlési cég rendkívüli közgyűlése kedden hagyta jóvá.

Straub Elek vezérigazgató a megjelent tulajdonosok előtt hangsúlyozta, hogy az új névvel és arculattal a társaság valódi csoportként jelenhet meg, megszabadulhat a még fennmaradt monopolszolgáltató képének maradék terhétől, és javítható lesz a vezetékes üzletág vonzereje. Emellett azt várják, hogy rövid és hosszú távon is erősödik az ügyfélmegtartó képességük, összességében tehát a márkaváltás hatására javul majd a versenyképességük.

Jönnek a nevek

A névváltoztatás a cégbírósági bejegyzést követően lesz hatályos, közvetlen költségeit a többségi tulajdonos, a Deutsche Telekom (DT) viseli. Staub Elek hangsúlyozta, hogy a név és márkaváltás nem okoz változást sem a tulajdonosi, sem az irányítási struktúrában, illetve a vállalat vezetésében sem. A vezérigazgató megemlítette azt is, hogy a Matáv Csoport márkastruktúrája várhatóan követi a Deutsche Telekomét, így az ügyfelek a T-Mobile mellett találkoznak majd a T-Com, a T-Systems és a T-Online márkanevekkel is.

Az árak maradnak

A rendkívüli közgyűlésen egy kisrészvényes több napirendi pont módosításánál is kezdeményezte, hogy a Matáv tarifái és a foglalkoztatottak bére harmonizáljon a német többségi tulajdonos által alkalmazott mértékekkel. A közgyűlés azonban az indítványt elutasította.