Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapestre jön a Maxtor

2005.08.04. 12:28
A számítógépes merevlemezeket gyártó cég Magyarországra helyezi át a helyreállítással, javítással és felújítással foglalkozó központját.

Körülbelül tizenkét ír veszíti el az állását a szerelőközpont áthelyezése miatt, de az ottani központ nem szűnik meg teljesen, az európai, közel-keleti és afrikai országokat magába foglaló régió pénzügyi, logisztikai, ügyfélszolgálati és értékesítési irányítása, illetve a mérnöki csapat Írországban marad. Arról még nincsenek hírek, hogy a vállalat hazánkban mennyi embert alkalmaznak majd, annyit lehet tudni, hogy elsősorban a költségek csökkentése miatt költözködnek.

A Maxtor múlt hónapban jó negyedéves eredménnyel lepte meg a befektetőit, ami részint annak köszönhető, hogy a vállalati szektorban fellendült a kereslet a merevlemezek iránt. A második negyedévben 9,44 millió dolláros nyereséget könyvelt el a cég, szemben az egy évvel korábbi 26,5 millió dolláros veszteséggel. A bevétele 818,3 millió dollárról 924,8 millió dollárra nőtt.