Hermina
15 °C
27 °C

A Microsoft mégsem mondott le a Yahoo-ról?

2008.07.03. 07:47
A Microsoft tovább győzködi a Yahoo egyik milliárdos részvényesét, akinek a vezetésével olyan szakemberek kerülhetnek augusztusban az igazgatótanácsba, akik megszavazzák a vállalat eladását.

Úgy tűnik, a Microsoft–Yahoo-sztori folytatódik: a Wall Street Journal híradása szerint a Microsoft az elmúlt napokban tárgyalásokat folytatott több vállalattal is, hogy egy új ajánlattételhez partnereket gyűjtsön.

Győzködnek

Az egyelőre még a szóbeszéd szintjén lévő értesüléseket a lap belső forrásoktól szerezte meg, illetve abból következtette ki, hogy Carl Icahn, a Yahoo egyik milliárdos részvényese, aki a kezdetektől fogva agresszívan támogatja az akvizíciót, a napokban újra találkozott a Microsoft vezetőivel, akik továbbra is azt kérték tőle, hogy gyakoroljon nyomást a Yahoo igazgatótanácsára.

A Microsoft nem kívánta kommentálni az értesülést, de a CNET munkatársai úgy tudják, hogy több nagy Yahoo-befektető, illetve legalább egy igazgató a felvásárlás mellett van, és sürgetik a redmondi céget, hogy tegyen újabb ajánlatot a Yahoo kereső-üzletágának felvásárlására.

Mindenesetre a Yahoo részvényei hétfőn ideiglenesen újra – a Microsoft februári első ajánlata óta először – 20 dollár alá estek, emellett pedig az amerikai igazságügyi minisztérium megkezdte a tervezett Google-Yahoo együttműködés törvényességi vizsgálatát (ami természetes folyamat ilyen nagy cégek esetében).

Van még egy fontos elem: az augusztus elsejére halasztott közgyűlésen számítani lehet rá, hogy Carl Icahn és támogatói frontális támadást indítanak a jelenlegi vezetés ellen, és megpróbálják lecseréltetni az igazgatótanácsi tagokat olyanokra, akik támogatnák a Microsofttal kötendő egyezséget.