Géza
-11 °C
-4 °C

Nyomtassa fényképeit az Indexen!

2005.02.01. 09:24
Február elsejétől az Indexen keresztül érheti el a Photo hall szolgáltatását, a Digiprintet. Adja le megrendelését online és várja a postást, vagy menjen be előhívott élményeiért az üzletbe!
A Photo hall és az Index közös vállalkozásaként indul február elsején a Digiprint szolgáltatás, melynek segítségével bárki otthonról intézheti fotóinak előhivatását. Az ügyfeleknek nem kell többé elvinniük a fájlokat a fotólaborokba, elég interneten keresztül elküldeniük az állományokat. A digitális képek előhívásában piacvezető Photo hall szerint az összes megrendelés ötven százaléka már most online érkezik a társasághoz.

Tapasztalat

A társaság felmérése szerint minden második ember készít papírképet digitális fényképeiből. Ezeket aztán alacsony darabszám esetén a többség hajlamos otthon nyomtatni, huszonöt-harminc kép felett azonban a legtöbben felkeresik valamelyik szolgáltatót, ahol az otthoni ár harmadáért hivathatják elő képeiket.

A Digiprint oldalon történő regisztráció után mindössze annyi a felhasználó dolga, hogy feltöltse képeit a rendszerbe. A formátum lehet jpeg, gif, bmp, tif, vagy akár zip, több kép küldése esetén ez utóbbi használata az előnyösebb. A fájlok mérete internet kapcsolattól függően legfeljebb negyven megabájtos lehet. A feltöltés után az ügyfél meghatározhatja a méretet, valamint hogy hány példányban kívánja előhivatni a képeket.

A fizetés módjáról és az átvétel helyéről a felhasználó dönthet. Választhatja például a postai utánvétet, vagy a biztonságos személyes átvételt is a Photo hall üzleteiben, de akárhogy is dönt, csak a képekért kell fizetnie, transzferdíjjal nem kell számolnia. A szolgáltatás ettől függetlenül is olcsó: míg a hagyományos fényképelőhívás költsége két tekercs filmnél eléri a négyezer forintot, a Digiprinten ez nem egészen háromezer forintba kerül.