Sára, Márió
2 °C
6 °C

Elhagyja a GSM-et a Pannon?

2006.01.27. 15:39
Február 9-én várhatóan fontos bejelentést tesz a Pannon GSM Rt., de a társaság erről egyelőre semmit sem hajlandó elárulni. Feltételezhető, hogy névváltásról van szó, a cég ugyanis elkezdte levédetni az eddig nem használt pannon.hu doménnevet.

A Pannon GSM Rt. megalakulása óta viseli a nevét, írja a Világgazdaság, az üzleti napilap informátorai azonban azt állítják, hogy a társaság hamarosan nevet és arculatot vált. Erre utalhat az egyik januárban kiadott közleményük is, amely szerint február 14-től számos szolgáltatásuk nevéből eltűnik a "Pannon" szó, például egyszerű e-Phone lesz a korábbi Pannon e-Phone, Adatszám a korábbi PannonData, és még sorolhatnánk.

Ennek ellenére sem valószínű a Pannon név eltűnése, a mobiltársaság ugyanis január 18-án elkezdte levédeni a korábban szabad pannon.hu domént - egyszerre négy internetes szolgáltatónál nyújtotta be a kérelmét, valószínűleg a biztonság kedvéért, mert hirtelen mások is érdeklődni kezdtek a domén iránt. A Pannon GSM sajtósai a névváltással kapcsolatos kérdéseinkre nem válaszoltak, ugyanakkor küldtek egy meghívót egy február 9-i nagyszabású sajtóeseményre.

Mint azt korábban megírtuk, a Világgazdaság szerint a váltást nem az anyacég márkanév-egységesítése indokolja, hiszen a norvég Telenor a külföldi leányvállalatai megvásárláskori nevüket használják jelenleg is, ugyanakkor elképzelhető, hogy technológiaváltás miatt váltanak nevet, mivel a GSM technika helyét hamarosan átveszik a harmadik generációs (3G) megoldások.