Palmok a csúcson

2000.06.27. 17:57
Hétfőn megnyitotta kapuit a New York-i PC Expo, ahol ezúttal kifejezetten nehéz lesz PC-ket találni, a terepet ugyanis a totálisan a palmtopok és notebookok uralják.
Egy újdonság az expón
A konferenciák hétfői kezdése után, ma nyitották meg a kiállítást a New York-i PC Expón. A négy napos ipari kiállításra nyolcvanötezer látogatót vár a szervező CMP Media, amelyet valószínűleg könnyedén teljesítenek, tekintve, hogy nem kisebb alakok tartanak előadást az érdeklődőknek, mint a Handspring főnöke Jeff Hawkins, vagy az Amazon évembere Jeff Bezos. A meghívott előadók a technológiai fejlődés irányát mutatják.

A kiállításon a Dell bemutatja a már bejelentett otthoni mp3 lejátszóját, és linuxos internet-terminálját, illetve - a Compaqhoz hasonlóan - az iMac színes-áttetszős színvilágát követő utánlövés-gépét.

A fentebb említett felvonulók közül idén egyedül a Hewlett Packard bérelt saját pavilont, a többiek csak pultokat helyeztek ki, míg az üzleti jellegű találkozókat a jobb ár/érték arányt nyújtó koktélbárokba és zárt terasszal és üvegasztalokkal rendelkező cukrászdákba helyezték.

A Microsoft olyan gépeket fog mutatni, amelyen fut a legfrissebb operációs rendszerük a Windows Me.

Palm dominancia

A Transmeta olyan Crusoe 5400-as chippel gyártott Windowsos notebookját mutatja be a PC Expón (a 3200, 3300, 3400, és 5600 közül). A Transmeta környékén egyébként is nagy a kíváncsi arcok előfordulása. A beszámolók szerint az IBM Crusoe-chippel épített ThinkPad 240 prototípussal bemutatózott - így a Transmeta valódi versengésbe kezdhet a vállalati piacokat uraló Intellel.

Nagy várakozás kiséri a Sony beharangozott tenyérgépét is. Mint ismeretes a Sony perek sorába keveredett a Secure Digital konzorciummal, mivel a Memory Stick memóriabővítő technológiájával ugyanazt a termékkört célozta meg, amelyekhez a konzorcium tagjaként fejlesztett bővítő-technológiát.

A Palmmal szemben a Handspring nem társult az SD-hez, így ők most saját Springboard nevű technológiájukat tárhatták a látogatók elé. A New York-i tőzsde a Handspring kedden a mellett tette le a voksát.  • Hírek
  • Megtakarítás