Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Palmok a csúcson

2000.06.27. 17:57
Hétfőn megnyitotta kapuit a New York-i PC Expo, ahol ezúttal kifejezetten nehéz lesz PC-ket találni, a terepet ugyanis a totálisan a palmtopok és notebookok uralják.
Egy újdonság az expón
A konferenciák hétfői kezdése után, ma nyitották meg a kiállítást a New York-i PC Expón. A négy napos ipari kiállításra nyolcvanötezer látogatót vár a szervező CMP Media, amelyet valószínűleg könnyedén teljesítenek, tekintve, hogy nem kisebb alakok tartanak előadást az érdeklődőknek, mint a Handspring főnöke Jeff Hawkins, vagy az Amazon évembere Jeff Bezos. A meghívott előadók a technológiai fejlődés irányát mutatják.

A kiállításon a Dell bemutatja a már bejelentett otthoni mp3 lejátszóját, és linuxos internet-terminálját, illetve - a Compaqhoz hasonlóan - az iMac színes-áttetszős színvilágát követő utánlövés-gépét.

A fentebb említett felvonulók közül idén egyedül a Hewlett Packard bérelt saját pavilont, a többiek csak pultokat helyeztek ki, míg az üzleti jellegű találkozókat a jobb ár/érték arányt nyújtó koktélbárokba és zárt terasszal és üvegasztalokkal rendelkező cukrászdákba helyezték.

A Microsoft olyan gépeket fog mutatni, amelyen fut a legfrissebb operációs rendszerük a Windows Me.

Palm dominancia

A Transmeta olyan Crusoe 5400-as chippel gyártott Windowsos notebookját mutatja be a PC Expón (a 3200, 3300, 3400, és 5600 közül). A Transmeta környékén egyébként is nagy a kíváncsi arcok előfordulása. A beszámolók szerint az IBM Crusoe-chippel épített ThinkPad 240 prototípussal bemutatózott - így a Transmeta valódi versengésbe kezdhet a vállalati piacokat uraló Intellel.

Nagy várakozás kiséri a Sony beharangozott tenyérgépét is. Mint ismeretes a Sony perek sorába keveredett a Secure Digital konzorciummal, mivel a Memory Stick memóriabővítő technológiájával ugyanazt a termékkört célozta meg, amelyekhez a konzorcium tagjaként fejlesztett bővítő-technológiát.

A Palmmal szemben a Handspring nem társult az SD-hez, így ők most saját Springboard nevű technológiájukat tárhatták a látogatók elé. A New York-i tőzsde a Handspring kedden a mellett tette le a voksát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?