Bernadett
-2 °C
4 °C

LCD-tévéket gyártanak majd Magyarországon

2005.07.05. 17:09
Székesfehárvári gyárában fog LCD-tévéket gyártani a Philips Electronics - jelentette be a cég. Az előrejelzések szerint év végére tovább csökken a laposképernyős tévék ára.
A Royal Philips Electronics bejelentette, hogy a tervek szerint az év második felétől a társaság székesfehérvári gyára LCD-televíziók gyártásába kezd.

Az 1991-ben zöldmezős beruházásként megalakult üzem mára a holland Royal Philips Electronics egyik legfontosabb szórakoztató elektronikai termékeket összeszerelő európai központja, ahol a CRT-televíziók, DVD és DVD-felvevők, valamint házimozi berendezések mellett a jövőben az LCD-televíziók gyártása is megindul.

A Philips madjnem egy éve zárta be Szombathelyen lévő gyárát, és Székesfehérvárra költöztette a tévégyártást. A cég már akkor bejelentette, hogy oda költözteti az LCD-monitorok gyártását.

A gyártók az év végére 20 millió tévét szeretnének eladni, ehhez csökkenteniük kell az árakat. Magyarországon tavaly év végéhez képest átlagosan 40-50 ezer forinttal csökkentek az 51 centis televíziók ára.